Niyə mütləq şüyüd yeməliyik?

Niyə mütləq şüyüd yeməliyik?Bitkilər vitamin və qida maddələrinin ən etibarlı tədarükçüsü hesab olunur. Üstəlik, bəzi göyərtilər ən sağlam tərəvəzlərdən geri qalmır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə şüyüdün qida rasionuna əlavə edilməsini məsləhət görürlər.
Bu göyərti qan şəkərini normallaşdırır, bakteriyalarla mübarizə aparır, həmçinin sümük sağlamlığı üçün faydalıdır. Şüyüddə A, C vitaminləri, kalsium, dəmir, maqnezium, kalium, manqan və fol turşusu, flavonoidlər, terpenoidlər və taninlər var.
Bundan əlavə, şüyüd karbohidratlar, liflər, yağlar və zülallardan ibarətdir.
Şüyüd yemək kimə lazımdır?
1. Şüyüdün tərkibində antibakterial təsir göstərən və patogen bakteriyalarla mübarizə aparan efir yağları var.
2. Şüyüd qanda pis xolesterinin səviyyəsini azaldır, trigliseridləri azaldır və şəkərin səviyyəsini normallaşdırır.
3. Tərkibindəki kalsium və maqnezium sayəsində göyərti sümük sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Əks göstərişlər
Bu göyərti yalnız şüyüd alerjisi və ya fərdi dözümsüzlüyü olduqda istehlak üçün tövsiyə edilmir.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 680   Tarix: 06 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Süd vəzi xərçəngi ilə kəpək arasında əlaqə tapıldı

Hebey Universitetinin (Çin) alimlərindən ibarət elmi qrup kəpəyə səbəb olan "Malassezia globosa" göbələklərinin siçanlarda vəzi xərçəngi şişlərinin böyüməsini sürətləndirə biləcəyini müəyyən ediblər. -a istinadə

.

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb. -a istinadən bildirir ki, o, gizl

.

Mandarinin möcüzəvi FAYDALARI

Payız və qış mövsümünün meyvələrindən sayılan mandarinin (naringi) insan orqanizminə ciddi faydaları var. C vitamini ilə zəngin olan mandarini payız və qış aylarında istifadə etsəniz, bu həm artıq çəki almağınıza mane olacaq

.

Soğan qabığını atmayın - Bu xəstəliklərin dərmanıdır

Yeməklərin əvəzolunmazı olan soğanın tərkibində A, C və E vitaminləri var. Çiy və ya bişmiş halda istifadə edilən soğanın suyu da sağlamlıq problemləri üçün istifadə olunur. Hətta soğanın qabığıda bir çox xəstəliklərin müalicəsind

.

Çaya 2 ədəd əlavə edin, ağrılara son qoyun

Çayınıza 2 mixək əlavə etmək təkcə dadını deyil, həm də sağlamlığa faydalarını artırır. .   -a istinadən təqdim edir: . Çaya əlavə edilən qida həm onun dadını, həm də faydasını artırır.  kapital bank vakansiya. Bu təbii məhsullarda

.

Saqqız çeynəmək orqanlara zərər verir

Saqqız çeynəməyin həm zərərli, həm də faydalı tərəfləri var. .   -a istinadən xəbər verir ki, saqqız bədənin ən güclü müdafiə mexanizmi olan tüpürcək ifrazını artırmağa kömək edir. Xüsusilə də şəkərsiz saqqız çeynəmək bi

.

Kimlərə isti havada qəhvə içmək olmaz?

Hər kəs qəhvənin ürək sağlamlığına təsir etdiyini bilir. İsti havalarda isə əlavə bir fincan qəhvənin heç bir faydası olmur. Havanın temperaturu 30 dərəcə və ya daha yüksək olanda hətta qəhvə içmək mümkündürmü?.   -a istinadən bildiri

.

Turşu bağlayanların diqqətinə: Ölümə səbəb olur

Mütəxəssislər uyğun vaxt və temperaturda qaynadılmadan bağlanan turşuların ciddi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.   -a istinadən xəbər verir ki, paslanmış qablarda turşuların qaynadılması qadağandır. Qaydalar

.

Kartofu pomidorla yeməyin – SƏBƏB

Kartofla pomidor ilk baxışdan ayrılmaz ikili kimi görünür. Ancaq əslində bu iki tərəvəz bir-birinə heç uyğun gəlmir. .   -a istinadən bildirir ki, onlar birlikdə bədənə heç bir zərər vermir. Amma yeyilməməsi daha məsləhətdir. 

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar yay kolleksiyasi geyim şəkilləri displaziya tərəzi bürcü hamilelikde axinti kosmetika lakonizm faydalı məsləhətlər sanamalar faydalı maskalar haxisda