Niyə yaşlı insanlar çörək yeməməlidirlər?
İnsan nə qədər yaşlıdırsa, məhsul seçimində bir o qədər diqqətli olmalıdır. Qidalanma mütəxəssisləri deyirlər ki, çörək və digər taxıl məhsulları yemək yaşlı insanlar üçün təhlükəli ola bilər. 60 yaşdan sonra ya bu qidalardan tamamilə imtina etmək, ya da onların rasionda miqdarını əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq tövsiyə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, çörək və taxıl məhsullarından istifadə insult, diabet və artıq çəki artımı riskini artırır.
Çünki çörək və dənli bitkilər yüksək glisemik indeksə malikdir və bu, onları sağlamlıq üçün potensial təhlükəli edir. Hətta sağlam hesab edilən yulaf əzməsinin tərkibində bitki toksinləri var və həftədə bir dəfədən çox olmayaraq istehlak edilməlidir.
Çörək və taxıl məhsulları artıq çəkisi olmayan, karbohidrat mübadiləsi və insulin müqaviməti normal olan yaşlı insanların pəhrizində qala bilər. Belə hallarda bu məhsulların istifadəsinə icazə verilir, lakin gündəlik hissə 800 qramdan çox olmamalıdır.
Beləliklə, yaşlı insanlar bu tövsiyələrə əməl etməklə öz sağlamlıqlarını qoruya və ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını ala bilərlər.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siyavuş Kərimidən Almaxanıma cavab: CƏFƏNGİYATDIR
Avroviziya'da səsvermə qaydaları dəyişdi
Kızılcık şerbeti'nə geri dönür
Roza: 'Məni dünyaya tanıdan mahnını oxumaq istəmirdim
Pərəstişkarlarının sürprizi Qaqanı ağlatdı - FOTO
Aktrisadan həyat yoldaşına eşq etirafı - Yaxşı ki, varsan
Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə