Niyə yaşlı insanlar çörək yeməməlidirlər?
İnsan nə qədər yaşlıdırsa, məhsul seçimində bir o qədər diqqətli olmalıdır. Qidalanma mütəxəssisləri deyirlər ki, çörək və digər taxıl məhsulları yemək yaşlı insanlar üçün təhlükəli ola bilər. 60 yaşdan sonra ya bu qidalardan tamamilə imtina etmək, ya da onların rasionda miqdarını əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq tövsiyə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, çörək və taxıl məhsullarından istifadə insult, diabet və artıq çəki artımı riskini artırır.
Çünki çörək və dənli bitkilər yüksək glisemik indeksə malikdir və bu, onları sağlamlıq üçün potensial təhlükəli edir. Hətta sağlam hesab edilən yulaf əzməsinin tərkibində bitki toksinləri var və həftədə bir dəfədən çox olmayaraq istehlak edilməlidir.
Çörək və taxıl məhsulları artıq çəkisi olmayan, karbohidrat mübadiləsi və insulin müqaviməti normal olan yaşlı insanların pəhrizində qala bilər. Belə hallarda bu məhsulların istifadəsinə icazə verilir, lakin gündəlik hissə 800 qramdan çox olmamalıdır.
Beləliklə, yaşlı insanlar bu tövsiyələrə əməl etməklə öz sağlamlıqlarını qoruya və ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını ala bilərlər.
Milli.Az









Bengü onunla tərəf müqabili olmaq istəyir
AYRILIQ İDDİASI - İrem Derici nişanlısını sildi
Sofi Terner və Kris Martinin yeni eşqə başladığı məlum olub
Conni Depp 'Milad nəğməsi' filmində rol alacaq
Xərçəngin ən təhlükəli növü belə yaranır
Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var
Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq
Bəzi səs rejissorları toyda mikrafonumuzun səsini azaldır' - Aynurdan iddia
Kipr 'Avroviziya' təmsilçisini açıqladı
Nərmindən növbəti qələbə nəğməsi - AUDİO