O bizi xərçəngə aparır! – 1,2 milyon qadının analizləri və təhlükəli nəticə
Hər gün 25-30 qr ət yeyən insanda gün ərzində bu məhsullardan 5 qr istifadə edənlərlə müqayisədə süd vəzi xərçəngi riski 9% artmış olur. Alimlər bu fikrə 1,2 milyon qadın üzərində apardıqları araşdırmanın nəticələrini analiz edərək gəliblər.
Medicinaz.az bildirir ki, şişin yaranma səbəbi emal olunmuş ətin tərkibində natrium nitrit (Е250) maddəsinin olmasıdır. Bu komponent kolbasa, sosis, vetçina, turşular, hot-doq, konserv və ət souslarının tərkibində çox rast gəlinir.
Bu maddə ət məmulatlarının tərkibinə dadını artırmaq və saxlanma müddətini uzatmaq üçün vurulur.
Daha əvvəllər gün ərzində 50 qr işlənmiş ət məhsulu istifadə etməyin bağırsaq xərçəngini 18%-dək artırdığı məlum olub. Ekspertlər həmçinin bu zaman mədəaltı vəzin və prostat xərçənginin yaranma riskinin artdığını da bildirirlər.
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Nə qədər olmaz desək də, dolanışığa görə o mahnılar olacaq' - Əməkdar artist
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı
Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI
Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu
Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?
Gangam style'ın ulduzuna polis basqını - Psixotrop dərmanlar müsadirə olundu
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu