Omega-3 yağ turşuları hansı xəstəlikdən qoruyur
Omega-3 yağ turşuları ürək xəstəliyi riskini azaldır. Amerika Ürək Cəmiyyəti, həftədə ən az iki dəfə balıq yeməyi, bunun mümkün olmadığı hallarda isə omega-3 ehtiva edən vitaminlər istifadə etməyi təklif edir. Bunun səbəbi isə balıqda olan omega-3 yağ turşularının ürək xəstəliklərində qoruyucu xüsusiyyətinin olmasıdır.
Daha əvvəl nəşr olunan araşdırmalarda, omega-3 yağ turşularının anormal ürək döyüntüsünü azaldıb, qandakı yağ səviyyələrini saldığı, damarları tıxayan trombları azaltdığı və qan təzyiqini bir miqdar saldığı müəyyən edilib.
Yeni nəşr olunan bir araşdırmada omega-3 yağ turşularından əsasən iki dənəsi (eicosapentaenoic turşusu və docosahexaenoic turşusu) araşdırılmışdır.
Araşdırma nəticəsində omega-3 yağ turşularının qidalarla, ya da qida vitaminləri kimi istehlak edilməsinin, qan triqliserid və ya yağ səviyyəsi yüksək olanlarda ürək xəstəliyi inkişaf riskini 16% nisbətində azaltdığı, LDL xolesterini yüksək olanlarda isə 14% nisbətində saldığı müşahidə edilmişdir.
Milli.Az /news.milli.az









Bengü onunla tərəf müqabili olmaq istəyir
AYRILIQ İDDİASI - İrem Derici nişanlısını sildi
Sofi Terner və Kris Martinin yeni eşqə başladığı məlum olub
Conni Depp 'Milad nəğməsi' filmində rol alacaq
Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq
Xərçəngin ən təhlükəli növü belə yaranır
Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var
Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq
Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA
Bəzi səs rejissorları toyda mikrafonumuzun səsini azaldır' - Aynurdan iddia
Kipr 'Avroviziya' təmsilçisini açıqladı
Nərmindən növbəti qələbə nəğməsi - AUDİO