Ömrü 10 ildən çox uzadan QİDALAR
Paxlalı bitkilər, tam taxılların və qoz-fındığın istehlakı ömrü 10 ildən çox uzadır.
Bu barədə Bergen Universitetindən olan alimlər bildiriblər. Onların bununla bağlı tədqiqatları "PLOS Medicine" jurnalında dərc olunub.
Müəlliflər qeyd edirlər ki, qidalanma ilə bağlı risk faktorları hər il milyonlarla insanın vaxtından əvvəl ölməsinə səbəb olur.
"Yanlış qidalanma bəzən əlilliyə də səbəb olur və illərlə ömür alır", - deyə onlar bildiriblər.
Tədqiqatçılar rasionda qırmızı ətin istehlakını azaltmağı da tövsiyə edirlər.
"Əgər 20 yaş civarında qidalanmanızı daha sağlam qidaya dəyişsəniz, bu, həyatınıza təxminən 10-13 il əlavə edəcək. Sonrakı illərdə artım o qədər də böyük olmasa da, yenə də əhəmiyyətli olacaq - 60 yaşdan sonra 8-9 il və 80 yaşdan sonra təxminən 3,4 il", - deyə alimlər izah ediblər.
Alimlər ümid edirlər ki, həm həkimlər, həm də adi insanlar yeni məlumatlara diqqət yetirəcəklər.
"Qidalanmanı tənzimləmək o qədər də çətin deyil, ancaq gələcəkdə bu dəyişikliklər bir çox sağlamlıq problemlərindən yayınmağa kömək edəcək", - deyə alimlər sözlərini yekunlaşdırıblar./oxu.az
Saglamolun.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Hakışta
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?
Şahnaz Haşımovanın səhhəti necədir?
Şöhrət: 'Toyumun idarə olunmasını Zamiqə həvalə edərəm
Tez-tez münasibət yaşamaq xərçəngdən qoruyurmuş
Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ
Püstənin faydaları