Orqanizmdə sidik turşusunu çoxluğu nə deməkdir - Buna səbəb 8 ərzaq

Orqanizmdə sidik turşusunu çoxluğu nə deməkdir - Buna səbəb 8 ərzaqSidik turşusu orqanizm tərəfindən hasil olunan turşudur, hər bir sağlam insanda olur, o böyrəklərə düşür və ordan sidiklə xaric olmalıdır. Sidik turşusu metobolizm prosesinin artıq qalıqlarıdır, hansı ki, insan bəzi qidaları və içkiləri qəbul edəndə onlardan ayrılır.
Əgər insan çox miqdarda sidik turşusu sintez edən ərzaqları qəbul edərsə və ya metobolizmi pozulmuş olarsa, çox miqdarda hasil olan sidik turşusunu böyrəklər təmizləyə bilmir və o sümüklərdə yığılaraq podaqra yarada və ya böyrəklərdə daş əmələ gətirə bilər.
Orqanizmdə sidik turşusunun normadan çoxluğu Hiperurikemiya adlanır. Bu xüsusi sidik turşusu analizi ilə təyin olunur.
Bu artıq xəstəlik hesab olunur və xəstə sidik turşusu əmələ gətirən qidalardan uzaq durmaq üçün xüsusi dietaya əməl etnəlidir.
Sidik turşusu çox olduqda podaqra, böyrək problemləri, daş, oynaqlarda iltihab və ağrı meydana çıxır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən sidik turşusunu artıran qidaları təqdim edir.
1. Dəniz məhsulları - nə qədər faydalı olsa da, purinlə zəngindir və bu sidik turşusunu artırır. Krevet, dəniz xərçəngi, krab, midiya, omar və s.
2. Qırmızı ət və içalat
Mal əti, eləcə də fərqi yoxdur, toyuq , qoyun, istənilən heyvanın içalatı, həmçinin qaraciyər purinlə zəngindir və sidik turşusunu artırır.
3. Yağlı balıq - sardina, tuns, skumbriya - dieta saxlayarkən bu məhsulların verə biləcəyi faydanı zeytun yağı, qoz, avokado və s.dən ala bilərsiz.
4. Kolbasa, sosis - sidik turşusunu artıqmaqla yanaşı konservantlarla zəngindir.
5. Paxlalı bitkilər - mərci, noxud, lobya az da olsa sidik turşusunu artırır.
6. Bəzi tərəvəzlər - ispanaq, sparja, gül kələmi, göbələklər
7. Şirin, qazlı içkilər
8. Alkoqol, araq
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1182   Tarix: 06 iyul 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qiyməti 30 qəpiyə düşdü: Damarları açır, şəkəri tənzimləyir, mikrobları qırır

Adana, Türkiyə - Türkiyənin mühüm kənd təsərrüfatı bölgələrindən olan Adanada erkən soğan yığımına başlanılıb. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ötən illə müqayisədə bu il soğanın həm məhsuldarlığı artıb, həm d

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Hər səhər bu üç qidadan yesəniz heç vaxt xərçəng olmayacaqsınız - Məşhur onkoloq açıqladı

"Bu 3 qidanı yeyənlərdə bədxassəlişiş yaranmır". xəbər verir ki, bunu Kaliforniyadakı City of Hope xəstəxanasının onkoloqu Dr. Tingting Tan bildirib. Həkimin dediyinə görə özü hər gün səhər eyni şeyi yeyir və bunu

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

.

Xırıltı, öskürək, nəfəs darlığı: Bu simptomlara diqqət

Yaz aylarında polen səviyyəsinin artması astma xəstələri üçün ciddi çətinliklər yaradır. Nəfəs darlığı, xırıltı, döş qəfəsində sıxılma və öskürək astmanın əsas simptomları arasında yer alır. . xəbər verir ki, Dünya Astm

.

Qısa müddətdə necə arıqlamaq olar - AÇIQLAMA

Müasir cəmiyyətdə gözəllik standartlarının və sürətli nəticə gözləntilərinin artması insanların qısa müddətdə arıqlamağa çalışmasına səbəb olur. Xüsusilə bayram və xüsusi günlər ərəfəsində insanlar ideal bədən formasına çatma

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Bu eynəklər görmə probleminə səbəb olur - Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi

Günəşli havalarda gözləri qorumaq üçün istifadə olunan gün eynəkləri zərər əvəzinə fayda verməlidir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, keyfiyyətsiz və ucuz eynəklər göz sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri aksessuarlar geyim seçimi bilinçik resepti dəri xəstəlikləri cinsi əlaqə muslim somen beautiful intim munasibetler qardasa aid haxistalar novruza aid hakisda usaq geyimleri atalar sozu