Orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaq üçün nə yeyək?
Kinoa, brokoli, yerkökü, şirin kartof, alma və böyürtkən kimi lif və digər kompleks karbohidratlarla zəngin bitki mənşəli qidalar orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və həzmi yaxşılaşdırır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə Mayo Klinikasının (ABŞ-nin əsas tibbi və tədqiqat mərkəzi) həkimi, doktor Kristin Nquyen məlumat verib.
Həkim bildirib ki, müxtəlif qidalarda cürbəcür növ karbohidratlar var. Makaron, ağ çörək, şirin xəmir məmulatları, şokolad və fastfud kimi sadə karbohidratlar üstünlük təşkil edən qidaların tez-tez və həddindən artıq istehlakı qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artmasına səbəb ola bilir. Təbii dənli bitkilərdə, meyvələrdə və tərəvəzlərdə olan karbohidratlar mürəkkəb hesab olunur. Onlar bədəni enerji və sağlam pəhriz lifi ilə təmin etmək üçün vacibdir.
Həkimin sözlərinə görə, ən sağlam bitki qidaları liflə zəngin qidalardır. Bu, həzm zamanı qlükozaya parçalanmayan, lakin demək olar ki, dəyişmədən insan orqanizmindən keçən mürəkkəb karbohidrat və bitki lifidir. Ən sağlam mürəkkəb karbohidratlar kinoa, brokoli, yerkökü və şirin kartof, təzə meyvə və giləmeyvə, alma və böyürtkəndə olur.
Milli.Az









Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR
Taylor xeyriyyə cəmiyyətlərinə 2 milyon dollar ianə edib
Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
İstedad övladlarıma atalarından keçib' - Əməkdar artist
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"