Orqanizmin balla təmizlənməsi

Orqanizmin balla təmizlənməsiBədənin yumşaq təmizlənməsi üçün bal suda həll edilərək içilməlidir. Balın tərkibini təşkil edən ən qiymətli üzvi maddələri məhv etməmək üçün su isti, lakin, 40-42° C-dən yüksək olmamalıdır. Termometr olmadan temperaturu təyin etmək olduqca sadədir. Ancaq mədə şirəsinin turşuluğu azdırsa, bal otaq temperaturunda suda həll olunmalıdır.
Milli.Az bal detoksu ilə tanış edir:
Arı balının maksimum gündəlik qəbul edilən miqdarı 120-150 qramdır. Ancaq eyni zamanda şəkər və şəkər tərkibli məhsullardan tamamilə imtina etmək lazımdır. Ağ çörək, kekslər, makaron, kartof kimi nişasta tərkibli məhsulların miqdarını müvəqqəti olaraq azaltmalı olacaqsınız.
Balı gündə dörd dəfə qəbul edin: səhər yeməyi, nahar və şam yeməyindən əvvəl və yatmazdan yarım saat əvvəl. Qəbul etmə vaxtı mədənin turşuluğundan asılı olaraq dəyişir. Əgər turşuluq azdırsa, yeməkdən 15-20 dəqiqə əvvəl bal ilə su içmək lazımdır, normaldırsa - 1 saat, yüksək olduqda - yeməkdən 1,5 saat əvvəl. Bədənin bal ilə təmizlənməsi 2 aydan çox olmamalıdır, sonra 3 ay ara verin və proseduru təkrarlayın. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1229   Tarix: 22 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?

Qış aylarında paltarları radiatorların üstündə qurutmaq sağlamlıq baxımından məsləhət görülmür. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Muhammet Sinan Dağdeviren deyib. O bildirib ki, evdə paltarların evin içində paltar ipind

turlar.az

toy makiyaji sekilleri donlar 2025 reseptler autizm xesteliyi bürc xəbərləri sonsuzluq və onun müalicəsi payız xəstəlikləri kosmetika sirniyatlar xerceng sekis cinsi yutube