Özü min bir dərdin dərmanıdır - Qatıqla yeyiləndə isə

Özü min bir dərdin dərmanıdır - Qatıqla yeyiləndə isəƏdviyyatların ən sağlamı kimi tanınan zəncəfil tez-tez ət yeməklərində, şorbalarda və salatlarda istifadə edilir.
Milli.Az news24.az-a istinadən xəbər verir ki, toz, təzə və ya kök şəklində istehlak edilə bilən zəncəfil, hər üç formada yüksək qida dəyəri ilə seçilir. Yaşından asılı olmayaraq hər kəsdə immunitet sistemini gücləndirməkdə təsirli olan faydalı ədviyyat, soyuq havalarda baş verən qrip kimi yoluxucu xəstəliklərə qarşı da qoruyucu rol oynayır.
Zəncəfildə olan sıx C vitamini qış aylarında görülən xəstəliklərə qarşı təbii antibiotik olaraq istifadə edilməsinə səbəb olur. Sağlamlığa sonsuz faydası olan ədviyyat 80 faiz su, 2 faiz zülal, 1 faiz yağ və 12 faiz nişastadan ibarətdir. Bu qida dəyərlərinə görə zəncəfildə B3, B6, dəmir, kalsium, fosfor və natriumla zəngin komponentlər də var.
Bununla belə, mütəxəssislər zəncəfilin ən təsirli olması üçün qatıqla birlikdə istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bir kasa qatığa əlavə edilən bir çimdik zəncəfil iki faydalı qida maddəsinin qarışığı ilə gözəl yağ əridici və şişi aradan qaldıran vasitə yaradır.
Qatıq və zəncəfilin birlikdə istehlakının faydaları bunlardır:
İltihab əleyhinə xüsusiyyətlər: iltihabı aradan qaldırır və yeni iltihabın əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Həzm Dəstəyi: Həzm sistemini tənzimləyir, şişkinlik və qəbizlik problemlərinə qarşı təsirlidir.
Çəkiyə Nəzarət: Doydurucu xüsusiyyəti sayəsində yağların əriməsinə kömək edir və həddindən artıq yeməyin qarşısını alır.
Toksinlərin çıxarılması: Zərərli maddələri çıxararaq bədəni təmizləməyə kömək edir.
İmmunitet Gücləndirici: Bədəni xəstəliklərə qarşı qoruyur.
Qaraciyər Sağlamlığı: Qaraciyərin yağlanmasının qarşısını alır.
Qan Şəkəri Balanslayıcısı: Qan şəkərini tənzimləməyə kömək edir.
Dəri Gözəlliyi: Toksinləri çıxararaq dərinin görünüşünü yaxşılaşdırır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 876   Tarix: 29 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

kosmetika mehsullari toy gecesi geymler 2025 makiyaj formalari hamilelikde qidalanma evim interyer qatiqli sirniyyat kosmetika baldiz burclerin uygunlugu azərbaycan arxadan olmag vicdan