Özünüzə bu çayı dəmləyin

Özünüzə bu çayı dəmləyinİtburnu çayı güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və orqanizmin immun sistemini gücləndirir. 
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, itburnu çayı xüsusilə soyuqdəymə və qrip kimi xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilən C vitamini ilə zəngin bitki çayıdır. Bu çay immunitet sistemini gücləndirməyə və bədəni xəstəliklərdən qorumağa kömək edir.
İtburnu çayında ürək sağlamlığını dəstəkləyən maddələr var. Bunlar qan təzyiqi və xolesterol səviyyələrini tənzimləməyə yardımçı olur. Qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edən təsirə malikdir, eləcə də yüksək qan təzyiqi riskini azaldır.
Tərkibində dəri sağlamlığını dəstəkləyən antioksidanlar var. Tərkibindəki yüksək C vitamini sayəsində dəri sağlamlığını yaxşılaşdırır. Bundan başqa, dərini nəmləndirə, dəridəki ləkələri azalda, kollagen istehsalını artıra və dərinin gənc və parlaq görünməsinə töhfə verə bilər.
Tərkibindəki K vitamini sayəsində qanın laxtalanmasına kömək edir. Dəmir çatışmazlığından qaynaqlanan anemiyanın qarşısını alır.
İtburnu çayı yüksək miqdarda xüsusilə qışda qrip və soyuqdəymə kimi xəstəliklərin qarşısının alınmasında çox təsirlidir.
İtburnu çayı bədəni C vitamini, kalsium və fosfor kimi vacib minerallarla təmin edərək sümük sağlamlığını dəstəkləyə bilir.
Həmçinin sağlam hüceyrələri xərçəng hüceyrələrinə çevirərək zərər verə bilən sərbəst radikallara qarşı güclü qoruyucu olan itburnu çayı, tərkibindəki güclü antioksidantlarla xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini və inkişafını da əngəlləyir.
Tərkibindəki lif sayəsində itburnu çayı həzm sistemini dəstəkləyə və qəbizliyin qarşısını ala bilər.
Bundan başqa, itburnu çayı ümumiyyətlə aşağı kalorili içkidir. Buna görə də, kalori qəbuluna diqqət edənlər üçün yaxşı bir seçim ola bilər.
İtburnu çayı faydalı içki olsa da, ideal istehlakı gündə ən çoxu 2 stəkandır. Yeməkdən 30 dəqiqə sonra içmək lazımdır. İtburnu çayının zəngin vitamin və minerallarından tam faydalanmaq üçün onu hazırladıqdan sonra 5 dəqiqə ərzində istehlak edin.
Milli.Az
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, 

Xəbərlər     Baxılıb: 853   Tarix: 19 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaddaş üçün möcüzəvi qida: Həftədə bir dəfə yemək bəs edir

Yeni elmi araşdırma pendirin beyinə olan təsiri ilə bağlı maraqlı nəticələr ortaya qoyub. 8 minə yaxın insanın iştirak etdiyi tədqiqatda məlum olub ki, həftədə ən az bir dəfə pendir yeyənlərdə demans riski 24 faiz daha aşağıdır

.

Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?

Səhiyyə Nazirliyinin açıqlamasına əsasən, prostat xərçəngi kişilər arasında ağciyər xərçəngindən sonra ən çox müşahidə edilən ikinci onkoloji xəstəlikdir. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil v

.

Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?

Yaşıl çayı içmək üçün ən doğru vaxt hansıdır və gündə nə qədər içilməlidir?. yaşıl çayın faydalarından tutmuş, onu içmək üçün ən uyğun vaxtlara qədər bütün detalları təqdim edir. Yaşıl çay yüksək keyfiyyəti və zəngin tərkib

.

Bu əlamətlər sizdə də varsa, diqqət edin

Cəmiyyət arasında kifayət qədər yayılmış olmasına baxmayaraq, çox vaxt fərq edilməyən hipertoniya, yəni yüksək qan təzyiqi, mütəxəssislərə görə səssiz irəliləyən ən təhlükəli sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Mütəxəssislə

.

Yaddaşı gücləndirən 8 əsas vitamin:Beynin qocalmasının qarşısını alırlar

Yeni araşdırmalar beynin qocalma prosesinin 40 yaşdan etibarən başladığını ortaya qoyub. Mütəxəssislər bildirirlər ki, Omega-3, B12, D vitamini və folat kimi mühüm qida maddələrini müntəzəm qəbul etmək yaddaşın güclü qalmasın

.

Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı

Malatyada bir xəstə təxminən bir il yarım davam edən öskürək problemi səbəbilə xəstəxanaya müraciət edib.  xəbər verir ki, aparılan tibbi müayinələr nəticəsində xəstənin uzunmüddətli öskürəyinə səbəb ağciyərlərinə düşmü

.

Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq

Milyonlarla insan tərəfindən qəbul edilən maqnezium son illərin ən populyar əlavələrindən birinə çevrilib. Onu "bu günün mineralı" adlandırırlar - bəs doğrudanmı , yuxunu yaxşılaşdırır, həzmi tənzimləyir və beyin

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Dərmanlarla gəncləşmək istəyənlərə xəbərdarlıq - Xərçəng yaradır

Bəzi əlavələr tez-tez gəncliyi qorumağın və yaşlanmanı yavaşlatmağın yolu kimi reklam olunur, amma elmi əsasları çox məhduddur. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dermatoloq və kosmetoloq Natalya Mixaylova bildirib. "Bəz

turlar.az

makiyaj instagram toy gecesi reseptler burc xelife terminlər makiyaj sidik yolu infeksiyasi kosmetika uşaq şeirləri aybawi nağıllar statuslar oxatan