Özünüzə bu çayı dəmləyin

Özünüzə bu çayı dəmləyinİtburnu çayı güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və orqanizmin immun sistemini gücləndirir. 
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, itburnu çayı xüsusilə soyuqdəymə və qrip kimi xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilən C vitamini ilə zəngin bitki çayıdır. Bu çay immunitet sistemini gücləndirməyə və bədəni xəstəliklərdən qorumağa kömək edir.
İtburnu çayında ürək sağlamlığını dəstəkləyən maddələr var. Bunlar qan təzyiqi və xolesterol səviyyələrini tənzimləməyə yardımçı olur. Qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edən təsirə malikdir, eləcə də yüksək qan təzyiqi riskini azaldır.
Tərkibində dəri sağlamlığını dəstəkləyən antioksidanlar var. Tərkibindəki yüksək C vitamini sayəsində dəri sağlamlığını yaxşılaşdırır. Bundan başqa, dərini nəmləndirə, dəridəki ləkələri azalda, kollagen istehsalını artıra və dərinin gənc və parlaq görünməsinə töhfə verə bilər.
Tərkibindəki K vitamini sayəsində qanın laxtalanmasına kömək edir. Dəmir çatışmazlığından qaynaqlanan anemiyanın qarşısını alır.
İtburnu çayı yüksək miqdarda xüsusilə qışda qrip və soyuqdəymə kimi xəstəliklərin qarşısının alınmasında çox təsirlidir.
İtburnu çayı bədəni C vitamini, kalsium və fosfor kimi vacib minerallarla təmin edərək sümük sağlamlığını dəstəkləyə bilir.
Həmçinin sağlam hüceyrələri xərçəng hüceyrələrinə çevirərək zərər verə bilən sərbəst radikallara qarşı güclü qoruyucu olan itburnu çayı, tərkibindəki güclü antioksidantlarla xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini və inkişafını da əngəlləyir.
Tərkibindəki lif sayəsində itburnu çayı həzm sistemini dəstəkləyə və qəbizliyin qarşısını ala bilər.
Bundan başqa, itburnu çayı ümumiyyətlə aşağı kalorili içkidir. Buna görə də, kalori qəbuluna diqqət edənlər üçün yaxşı bir seçim ola bilər.
İtburnu çayı faydalı içki olsa da, ideal istehlakı gündə ən çoxu 2 stəkandır. Yeməkdən 30 dəqiqə sonra içmək lazımdır. İtburnu çayının zəngin vitamin və minerallarından tam faydalanmaq üçün onu hazırladıqdan sonra 5 dəqiqə ərzində istehlak edin.
Milli.Az
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, 

Xəbərlər     Baxılıb: 876   Tarix: 19 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

toy makiyajlari sade makiyaj sekilleri kosmetika mehsullari cins salvar 2025 toyluq donlar 2025 ana haqqinda atalar sozleri doğuş kosmetika yumurta sirniyatlar sanama vetene aid bayati yutube