Pəhrizdən sonra düzgün qidalanma necə olmalıdır?

Pəhrizdən sonra düzgün qidalanma necə olmalıdır?Uzunmüddətli pəhrizə birdən ara vermək orqanizm üçün ciddi sınaq ola bilər və hətta xroniki xəstəliklərin - xolesistit, pankreatit, qastrit, mədə xorasının kəskinləşməsinə gətirə bilər.
Pəhriz yaxud orucu bitirərkən əməl edilməli olan əsas qayda, bunun mərhələli olmasıdır. Qadağan olunmuş qidalar həzm prosesinin pozulmasına və xroniki xəstəliklərin kəskinləşməsinə yol açmasın deyə növbə ilə və az-az rasiona daxil edilməlidir.
İlk günlərdə süd və fermentləşdirilmiş süd məhsulları daxil etmək məsləhətdir. Kəsmik, az yağlı qatıq, az miqdarda kefir və s.
Milli.Az aztibb.az-a istinadən bildirir ki, ertəsi gün siz bişmiş və ya qaynadılmış yağsız balıq, balıq və ya toyuq şorbası yeyə bilərsiniz.
Yumurta qaraciyər və öd kisəsində gərginlik yarada biləcəyi üçün pəhrizə sonradan əlavə oluna bilər.
Ət məhsullarından ilk növbədə pəhrizinizə toyuq və ya hinduşka əti əlavə edə bilərsiniz, sonra tədricən həftədə 1-2 dəfə yağsız qırmızı ət istifadə edə bilərsiniz.
Unutmayın ki, uyğun olmayan qidaları eyni zamanda yemək bağırsaqların pozulmasına səbəb olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1057   Tarix: 16 yanvar 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı

Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası v

.

Robot ağrıkəsicilər hazırlandı - Toxumanı tapıb sağaldır, sonra da yox olur

Alimlər damarlar vasitəsilə üzərək dərman çatdıra bilən və hədəfə çatdıqdan sonra bədəndə həll olaraq yox olan mikro ölçülü robotlar yaradıb, heyvanlar üzərində uğurla test ediblər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Scienc

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi

İngiltərədə aparılan genişmiqyaslı elmi araşdırma göstərib ki, gündəlik rasionda üç içkinin su, qəhvə və çayın balanslı şəkildə yer alması ölüm riskini azaldaraq ömrün uzanmasına ciddi təsir edir. Nəticələr xüsusilə Azərbaycand

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Süni mayalanma qorxusu aradan qalxır - Həkim hormonlarla bağlı mifləri qırdı

Ekstrakorporal mayalanma (süni mayalanma) proseduru hələ də bir çox qadınlarda narahatlıq və qorxu yaradır. Xüsusilə hormonlarla bağlı yayılan miflər bu prosesə qarşı əksəriyyətin həyəcanını artırır. bildirir ki, rusiyal

.

Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir

Son dövrlərdə aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, gündəlik xurma istehlakı, ümumi xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Çoxları üçün xurma sadəcə şirin bir qəlyanaltı olaraq qalsa da, bu meyvənin sağlamlıq üçün bir ço

turlar.az

qadin dunyasi maskalar donlar 2025 qış geyimləri ciyer qovurma bürclər erotik paltar kosmetika usaq seirleri hakista sozler buga burcu novruza aid hakistalar brusell bakteriyası