Pnevmoniya olanlar tam sağalmaq üçün bunları yesinlər - MƏSLƏHƏT
Son zamanlar daha adını daha çox eşitməyə başladığımız pnevmoniyadan sağalan xəstələr qəbul etdikləri qidalar ilə immun sistemlərini daha da möhkəmləndirməlidirlər. Bəs bu qidalara nə aiddir?
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, rusiyalı kardioloq və terapevt Svetlana Zubailova orqanizmin güclənməsi üçün gündəlik zülal qəbulu, eləcə də vitamin və mineralların şərt olduğunu deyir. Xəstəlikdən sonra balıq xüsusi ilə çox faydalıdır.
Dəniz məhsulları endokrin sistemin sağlamlığı üçün vacib olan yodla zəngindir. Dəniz məhsullarında olan protein asanlıqla sovrulur və tərkiblərində təhlükəli yağlar yoxdur. Balıq A və E vitamininin, eləcə də omega-3-ün mənbəyidir.
Bundan əlavə həkim xəstəlikdən sağalanlara rasionlarına yağsız qırmızı əti də əlavə etməyi məsləhət görüb. Ancaq əti qızartmaq və kəskin ədviyyatlardan istifadə məsləhət deyil. Çünki anbiotiklərin qəbulundan sonra mədə-bağırsaq traktına öz işini normallaşdırmaq üçün bir müddət lazımdır. Acı və yağlı qida isə əlavə qıcıqlanmaya səbəb ola bilər.
Zubailova sağlam mədə-bağırsaq üçün tərəvəz şorbalarının xüsusi əhəmiyyətə malik olduğunu qeyd edib. Rasionu göyərti, meyvələrlə zənginləşdirmək lazımdır.
İşki qismində isə su ilə yanaşı, müxtəlif kompotlar, kiseldən faydalanmaq olar.
Milli.Az /news.milli.az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan