Pomidor turşusundan zəhərlənmə zamanı bu təhlükəli proses baş verir
Novruz süfrəsini daha çox şəkərli, karbohidratlı təamlar bəzəyir. Əgər qəbul edilən içkilərin siyahısına alkoqollu məhsullar da qoşulursa, bu, o deməkdir ki, mədəaltı vəzi bayramda çox ağır iş rejimində işləyəcək. Həmin pasiyentlərdə pankreatit riski artır.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti, qastroenteroloq Emin Məmmədov nazirliyin instaqram səhifəsində "Bayram günlərində düzgün qidalanma" mövzusunda canlı yayımda deyib.
Mütəxəssis bildirib ki, bayram günlərində qida və alkoqol zəhərlənmələrinə də rast gəlinir: "Qida və ya alkoqol qəbulundan ilk 2-4 saat ərzində qusma, ishal, halsızlıq, baş gicəllənməsi, üşütmə kimi əlamətlər meydana çıxarsa qida toksiki və ya alkoqol zəhərlənməsindən şübhələnmək, vaxt itirmədən dərhal həkimə və ya təcili tibbi yardım stansiyasına müraciət etmək lazımdır. Alkoqol zəhərlənməsi zamanı ev şəraitində bol maye və ya aktivləşdirilmiş kömür kimi absorbent kimi maddələr istifadə oluna bilər.
Ən çox turşu zəhərlənməsi pomidor turşusundan olur. Zəhərlənmə zamanı botulizm adlandırılan təhlükəli proses qeydə alınır. Alatoran görmə, nitqin pozulması, qusma kimi hallar müşahidə edilərsə, vaxt itirmədən dərhal mütəxəssislə əlaqə saxlamaq və ya təcili tibbi yardım stansiyasına müraciət edilməlidir".
Milli.Az / news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Evdə qadını yaşlandıran 5 amil: Bunları etməyin
Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil
Bu xəstəliklər kişiləri gücdən salır
Ceki Çanın ölüm xəbəri ilə bağlı AÇIQLAMA
"Şou-biznes yiyəsiz qalıb" - Manaf Ağayev
"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR