Qəhvə içməyin gizli təhlükələri: əsəbilik və narahatlıq
Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barəd
"Zob" dərmanları buna səbəb olur
Con Hopkins Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qalxanabənzər vəzi dərmanları ümumi sümük kütləsinin itirilməsinə və sümük sıxlığının azalmasına səbəb ola bilər. . bildirir ki, bu barədə məlumat yayıb. Bir neçə mark
Hansı insanlar xərçəngə daha çox tutulur?
Ekspertlərin fikrincə, xərçəng xəstəliyinə müxtəlif amillər, o cümlədən insanların psixoloji xüsusiyyətləri, dəyər sistemi və həyata ümumi münasibət səbəb ola bilər. . -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, mənfi emosiyalar
İnfarktın qabağını bu yolla alın - həkim AÇIQLADI
İnfarktdan qorunmaq üçün profilaktik tədbirlər daha vacibdir, nəinki sonradan müalicə. Bir çoxları düşünür ki, infarkt olacaqsa, olacaq. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Arina Arlanova ürəyi patologiyalardan qoruma
50 yaşdan sonra bu qidalardan İMTİNA EDİN
Rus endokrinoloqu Mariya Kaloşina 40-50 yaşdan sonra insanların qızardılmış yeməklər və yarımfabrikatlardan uzaq durmasını tövsiyə edib. Qızardılmış yeməklərin qabığında xeyli miqdarda kanserogen maddələr olur. O qeyd edi
Buna görə mütləq balqabaq yeyin
Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı
Belə vəziyyətdə su içsəniz
Daha sağlam və fit bir bədənə sahib olmaq üçün görülməli olan əsas işlərdən biri də su içməkdir. Bəzi insanlar su içməyi sevərkən, bəziləri günlərlə su içməyə bilər. Su içməmək orqanizm üçün ən zərərli vərdişlər sırasındadır
Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar
Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə