Pomidorla xiyarı birlikdə yeməyin - SƏBƏB

Pomidorla xiyarı birlikdə yeməyin - SƏBƏBBir çoxumuz yeməyi pomidor və xiyarla sevirlər. Həmçinin, yeməyin yanında pomidor-xiyar salatı da çox populyardır. Mütəxəssislər bildirir ki, bu tərəvəzləri birlikdə yemək səhv vərdişdir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, ayrı-ayrılıqda faydalı tərəvəzlər olsalar da, birlikdə yeyildikdə keyfiyyətləri itir. Bunun üçün də onları ayrı-ayrı vaxtlarda yemək lazımdır. 
Xiyarda C vitaminini məhv edən və bu birləşmənin normal şəkildə sorulmasına mane olan bir ferment var. Ancaq pomidorlar askorbin turşusunun mənbəyidir. 
Belə ki, xiyar və pomidoru eyni vaxtda qəbul edən insan orqanizminə heç bir fayda gətirmir.
Yuxarıda qeyd olunan tərəvəzlərin öz faydalı keyfiyyətlərini saxlamasını istəyirsiniz? Onları eyni vaxtda istifadə istehlak etməkdən çəkinin. 
Ancaq həqiqətən pomidor-xiyar salatını sevirsinizsə və naharınızı bu yeməksiz təsəvvür edə bilmirsinizsə, yeməyi pəhrizinizdən xaric etməyin. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1197   Tarix: 01 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

turlar.az

geyim dəbləri toy makiyaji sekilleri yay geyimləri 2025 içki reseptləri şaftalının xeyri vetene aid bayatilar fitness kosmetika cekc pornuxa badambura salatlar oxu az hekaye janri