Prostat xənçəngini yaradan əsas səbəb - KİŞİLƏRİN NƏZƏRİNƏ
Alimlərin yeni araşdırmasına görə, qeyri-sağlam qidalanma "aqressiv prostat xərçəngi " riskini artırır.
Hindistan Times-ın hesabatına görə, tədqiqatçılar 1992-1996-cı illər arasında İspaniyada 15 min 296 insanın yemək vərdişlərini araşdırıblar. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, bu müşahidə qrupunda sağlam qidalanma vərdişləri olmayan 609 nəfərdə "aqressiv prostat xərçəngi" inkişaf edib.
"Tapıntılar göstərir ki, qeyri-sağlam yemək vərdişlərindən qaçınmaq aqressiv prostat xərçənginin qarşısını almaq üçün ən yaxşı qidalanma strategiyası ola bilər", - deyə araşdırmanın tədqiqatçılardan biri Adela Castello-Pastor bildiirb.
Castello-Pastorun sözlərinə görə, sağlam qidalanma digər xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini də azalda bilər.
Qeyd edək ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, sağlam olmayan qidalanma vərdişlərinə yüksək yağlı süd məhsulları, emal olunmuş ət və ət məhsulları, şirniyyat məhsulları, eləcə də kalorili içkilərin istehlakı daxildir.
Zeynəb Müzəffərli
Saglamolun.Az