Protez dişlərdən istifadə edənlər nə üçün kökəlir?

Protez dişlərdən istifadə edənlər nə üçün kökəlir?Protez dişlərdən istifadə edənlər qidaları çeynəmədən udduqları üçün yaxşı qidalana bilmirlər. Həmçinin artıq çəki alırlar.
İmmunitet.az xəbər verir ki, bu haqda türkiyəli stomotoloq Pertev Kökdemir bildirib.
İngilis elm adamları belə dişlərdən istifadə edənlərin yaxşı çeynəyə bilmədikləri üçün düzgün qidaları seçməklərini bildiriblər. Meyvə, tərəvəz, quru meyvələr və ət kimi qidaları istifadə edə bilməyən xəstələrin, sümük sınması və qırılması riskinin daha yüksək olduğunu bildirib.
Stomotoloq Pertev Kökdemir mövzu ilə bağlı açıqlama verib:
"Protez dişlərdən istifadə edənlər ilkin zamanlar buna çətinlik çəkirlər. Qidaları yaxşı çeynəyə bilmirlər, diri-diri udurlar. Belə qida vərdişi artıq refleks halını alır. Təbii ki, çeynəmə düzgün getmədiyindən həzm də normal olmur. Nəticədə isə qidalar fayda əvəzinə zərər verir. Bu zaman artıq çəki yaranır, həmçinin şəkər xəstəliyi qaçınılmaz olur".
Həkim damaq protezlərinin 5-10 il içində yenilənməsinin mühüm olduğunu vurğulayıb.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1010   Tarix: 28 yanvar 2023
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

turlar.az

aksessuarlar geyim şəkilləri yemek reseptleri cinsi münasibətlər makiyaj geyim necə seçməli quru yeməklər kosmetika arıqla haqisda burclər ariqlamaq novruz bayrami