Qan azlığı zamanı nə yeməli? Hemoqlobini artıran məhsullar
Qan azlığını 2 üsulla aradan qaldırmaq olar.
Bunun üçün ya dəmir preparatları qəbul etməli, ya da hemoqlobini artıran məhsulları gündəlik rasionunuza daxil etməlisinz.
Həmin məhsullar aşağıdakılardır:
1) Sıyıq və yarmalar: qarabaşaq, paxla, mərci, noxud və qoz.
2) Tərəvəz və göyərti: pomidor, şəkər çuğunduru, balqabaq, kök, təzə kartof, ispanaq, cəfəri, xardal və gicitkən.
3) Meyvələr: alma, nar, gavalı, ərik, banan, armud, xurma, heyva, kivi və quru meyvələr.
4) Giləmeyvələr: qara qarağat, quşüzümü, çiyələk, moruq, qara üzüm, qarpız, itburnu.
5) Şirələr: alma, nar, çuğundur, kök, tomat.
6) Ət məhsulları: mal əti, dana əti, ciyər, ürək, dil, quş, toyuğun döş əti.
7) Dəniz məhsulları: müxtəlif dəniz məhsulları, balıq, qırmızı və qara kürü.
8) Digər məhsullar: yumurtanın sarısı, süd, qaymaq, kərə yağı, yaxşı qırmızı çaxır, qara şokolad və yaşıl çay.
f Paylaş