Qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salan məşhur tərəvəz
Qan şəkərinin səviyyəsini izləmək rifahı qorumaq üçün həmişə vacibdir və bu prosesdə düzgün qidalanma əsas rol oynayır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, brokolinin son dərəcə sağlam tərəvəz olduğunu eşitmiş ola bilərsiniz. Ancaq bir çox insan bu məhsulun sağlamlıq üçün nə qədər fayda gətirdiyini dərk etmir. Dietoloq Novella Lui brokolinin yeyilməsinin orqanizmə necə təsir etdiyi barədə fikirlərini bölüşür.
Liflə zəngindir
Brokoli nişastasız tərəvəz olduğundan yemək və qəlyanaltılar üçün əladır. Bir porsiyada 6 qramdan az karbohidrat və təxminən 2 qram lif var. Aşağı karbohidratların və yüksək lifin bu birləşməsi həzmi yavaşlatmağa və qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Brokoli və digər lifli qidaların müntəzəm istehlakı da ümumi toxluq hissini təşviq edir ki, bu da diabet və ya prediabet xəstələri üçün xüsusilə vacibdir.
Tərkibində sulforafan var
Son araşdırmalar göstərir ki, brokolinin uzun müddət müntəzəm olaraq istehlak edildiyi zaman şəkər səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Brokoli kimi çarmıxlı tərəvəzlər qan şəkərinə nəzarətdə mühüm rol oynayan və insulin müqavimətinə təsir edən kükürd tərkibli birləşmə olan sulforafanı ehtiva edir.
Bədəni nəmləndirməyə kömək edir
Brokoli yemək, xüsusilə şəkər səviyyəsi yüksək olanlar üçün orqanizminizi nəmləndirmək üçün əla bir yoldur. Susuzlaşdırma qan şəkərinin səviyyəsini artırdığından, 90 faiz su olan brokoli əhəmiyyətli dərəcədə kömək edə bilər.
Milli.Az