Qarabaşaq sıyığın düzgün bişirilməsi qaydaları

Qarabaşaq sıyığın düzgün bişirilməsi qaydalarıQarabaşaq yarması "yarmaların kraliçası" adlandırırlar. Bunun səbəbləri çoxdur.
Qarabaşaq yarması ən xeyirli yarmalardan biridir. Onun tərkibində əvəzolunmaz aminturşular, vitaminlər, dəmir, kalium, fosfor, mis, kalsium kimi faydalı mikroelementlər var.
Qarabaşq rutinlə zəngindir. Bu maddə güclü antioksidant xüsusiyyətlərinə malikdir ki, orqanizmdə gedən qocalma proseslərini ləngidir, kapilyar və damarların divarlarını möhkəmləndirir, vitaminlərin orqanizmə olan təsirini artırır.
Saglamolun.az bildirir ki, qarabaşaq sıyığı uşaqlar, hamilə qadınlar və yaşlı insanların qidalanmasına mütləq əlavə etmək lazımdır.
Dadlı və xeyirli qarabaşaq sıyığını bişirmək üçün müəyyən qaydalara əməl edilməlidir.
1. Yarmanı diqqətlə təmizləyirik və bir neçə dəfə (su təmiz olana kimi) yuyuruq.
2. Yarmanı ələyə tökürük ki, artıq su tökülsün və yarma bir qədər qurusun.
3. Daha sonra yarmanı divarları qalın olan qazanda bir qədər (çox yox!) qovururuq.
4. Yarmanın üzərinə qaynar su tökürük. Suyun və yarmanın nisbəti çox vacibdir. 1 stəkan yarma üçün 2 stəkan su götürülür, 2 stəkan yarmaya 4 stəkan su və s.
5. İlk 3-5 dəqiqə ərzində (qaynara düşənə kimi) sıyıq güclü odda bişirilir. Daha sonra təxminən 20 dəqiqə ərzində qapağı bağlı qazanda (buxar çıxmamalıdır) su tam çəkilənə kimi bişirmək lazımdır. Bişirilmə zamanı qazanın qapağını açmaq, sıyığı qarışdırmaq olmaz.
6. Su tam çəkildikdən sonra qazanı 20 dəqiqə ərzində isti ədyala büküb saxlayırlar. Bu sıyığı daha yumşaq edir.
7. Daha sonra sıyığa duz və kərə yağı (zövqə görə) əlavə etmək olar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1145   Tarix: 04 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bir çox insan turşu ilə bağlı bu səhvə yol verir: hansı duzu seçmək lazımdır?

Kələm turşusunun dadlı olub-olmaması ən azı istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Düzgün duz seçmək xüsusilə vacibdir. Kələm turşusu üçün hansı duzdan istifadə etmək lazımdır?. xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar kələ

.

Bu ədviyyat təbii afrodiziakdır - Yeməklərə qatılarsa

Darçın çox qədimdən istifadə olunan, həm yeməklərə xüsusi dad verən, həm də sağlamlıq üçün bir çox faydası olan ədviyyatdır. Onun əsas xüsusiyyətləri arasında iltihab əleyhinə, antioksidant, və bakteriya öldürücü təsirlər

.

Təhlükəli 8 çiçək - Bu çiçəkləri bağınızda əkməyin

Bağçanıza əkməkdən çəkinməli olduğunuz bəzi bitkilər müxtəlif səbəblərdən problem yarada bilər: zəhərli olmaları, invaziv davranışları, allergik reaksiyalara səbəb olmaları və ya bağçanıza zərər vermə potensialı ilə.  qaçınmal

.

Gündüz qısaca yatmağın FAYDALARI

İnsanlar bəzən çox yorğun olduqları zaman günü hansı saatı olmasının fərqi olmadan yuxuya dalırlar. Bəzən qısa yuxuya getmək insan üçün çox xeyirlidir. -ə istinadən bildirir ki,  uxu ehtiyacı ilk növbədə iki fizioloji prosesl

.

Hər gün tünd şokolad yeməyin fəsadları

Hər gün tünd şokolad yemək bəzi hallarda sağlamlıq üçün faydalı ola bilər, amma miqdar və digər şərtlər önəmlidir. tünd şokoladın faydaları və mümkün risklərini sizə təqdim edir:. Faydaları:. Antioksidantlar: Tünd şokola

.

Kosmetikada olan bu maddə yuxunuza haram qata bilər

Kaliforniya Universitetinin Kek Tibb Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, plastik qablaşdırmada və kosmetikada olan PFAS kimyəvi maddələri yuxunu tənzimləyən genləri poza bilər. bildirir ki, araşdırmanın nəticələri Environmenta

.

Hansı balıq orqanizm üçün daha faydalıdır? - Qızılbalıq, skumbriya, yoxsa

"Qidalanmanın sağlam olması üçün ət və balıq arasında seçim olmamalıdır. Tam rasion üçün hər ikisi vacibdir". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı qastroenteroloq Yekaterina Kaşux danışıb. Onun sözlərin

.

Nanəli-limonlu çayın möcüzəvi faydaları

Türkiyədə xalq təbabətinin ən yayılmış məlhəmi sayılan nanə və limon içkisinin nəyə faydalı olduğu xüsusilə qış aylarında xəstəliklərdən qorunmaq istəyənlərin ən çox verdiyi suallardandır. Nanə və limon təbii şəfa mənbəyidi

.

Sağlamlığa faydalıdır, amma dişlərə ziyan vurur

Bəzi "faydalı" hesab edilən içkilər dişlər üçün müəyyən mənfi təsirlər göstərə bilər. Bu təsirlər adətən həmin içkilərin tərkibindəki turşuluq, şəkər və ya rəngləyici maddələrdən qaynaqlanır. xəbər verir ki, dişlər

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 qaşların formalari həkim məsləhəti yay koftalari qadin.net azerbaycan haqqinda endokrin sistem kley lekesi qz eviyçun hakışta efsane salam mekteb