Qarabaşaq yemək üçün 5 ƏSAS SƏBƏB

Qarabaşaq yemək üçün 5 ƏSAS SƏBƏBQarabaşaq sağlamlıq üçün çox faydalıdır və qlütenə qarşı dözümsüzlükdən əziyyət çəkənlər üçün əla seçimdir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu qida bədənin ümumi vəziyyətini yaxşılaşdırır və hətta sizin daha da gözəl görünməyinizə şərait yaradır. 
Qarabaşaq yarması zəngin vitamin və mineral mənbəyidir. Taxılın özündən əlavə, qarabaşaq yarması unu da adi buğda ununun əvəzi kimi istifadə oluna bilir.
Qarabaşaq yeməyinin faydaları aşağıdakılardır:  
Arıqlamağa kömək edir
Dünya şöhrtəli müğənni Adele arıqlamasında qarabaşağın böyük rolunun olduğunu bildirib. Belə ki, dieta üçün ən ideal yemək növü qarabaşaqdır. Bu ferment arıqlamağa kömək etməklə yanaşı, qaraciyər, böyrək və mədə kimi daxili orqanlara da faydalı təsir göstərir.
Hüceyrələri qoruyur
Qarabaşaq yarması rutin kimi flavonoidlərlə, eləcə də antioksidant olan və orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyan, qocalmanın və xəstəliklərin qarşısını alan E vitamini ilə zəngindir. Eyni flavonoidlər qan dövranını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Əzələləri və sümükləri gücləndirir
Zülalla zəngin olan qarabaşaq yarması bədənin ehtiyac duyduğu səkkiz vacib amin turşusunun hamısını ehtiva edir. Lizin amin turşusu xüsusilə vacibdir. Çünki o, birləşdirici və əzələ toxumasını qorumağa kömək edir, sümükləri gücləndirir və yağ metabolizmasında iştirak edir.
Şəkərli diabetin qarşısını alır
Kanadada aparılan tədqiqatlar göstərib ki, qarabaşaq yarmasının müntəzəm istehlakı diabet inkişaf riskinin azalması ilə əlaqələndirilir. Aparılan araşdırmalara görə, qarabaşaq yeyən siçovullarda qan şəkərinin səviyyəsi 12-19% azalıb.
Saç və dırnaqları yaxşılaşdırır
Kalsium, maqnezium, kalium, dəmir və silisium kimi minerallarla zəngin olan qarabaşaq yarması saç və dırnaqları gücləndirərək onları daha güclü, sağlam və parlaq edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1093   Tarix: 02 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq

Qadınların əksəriyyəti həyatlarının müəyyən dövründə vaginal infeksiyalara tutulur. xəbər verir ki, Türkiyəli həkim Ecem Eren dar geyimlərin və bəzi digər amillərin vaginal infeksiyalara səbəb olduğunu bildirib. Dar geyim

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

reseptler toy gecesi donlar 2025 atalar sozleri ana haqqinda geyim dəbləri usaq saclarinin yigilmasi qəlyanaltılar kosmetika xlor lekesi hamilelik novruz hakısdası eqreb faydalı bilgilər