"Qarışıq Turşu" nun hazırlanması qaydası
Qarışıq turşunu hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqlar:
1) 4 kq xiyar
2) 6 kq göy bibər
3) 4 kq göy pomidor
4) 4 kq kök
5) 4 kq 4 yerə bölünmüş kələm
6) 5 litr su
7) 250 qr duz
Hazırlanması:
Xiyar, göy bibər, göy pomidor, kök, kələm götürülür, doğranır və bankalara yığılır, aralarına albalı, heyva, üzüm yarpaqları yığılır ki, turşunun dadını yaxşılaşdırsın.
Üstündən 5 litr suya 250 qram duz tökülür. Bir neçə gündən sonra artıq duzlu suyu boşaltmaq lazımdır. Bunu günaşırı etməklə 1 həftədən sonra turşunu yoxlayırlar, xarab olmuşlarını götürürlər.
Belə turşunu sirkə ilə də hazırlamaq olar. Onda 1,5 litr suya 1 litr sirkə və 400 qram duz götürmək lazımdır.
f Paylaş