Qatığın tərkibindəki bakteriyalar elə nəticə verdi ki
Virciniya Universiteti Tibb Fakültəsindən (ABŞ) bir qrup fermentləşdirilmiş qidalar və qatıqda olan bakteriyaların depressiya və narahatlıq pozğunluğu da daxil olmaqla psixi xəstəliklərin inkişafının qarşısını ala biləcəyini müəyyən edib.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Brain, Behavior and Immunity" jurnalında dərc olunub.
Xəstəlik, pis qidalanma və ya digər səbəblərdən asılı olmayaraq bağırsaq mikrobiotasının pozulması bir çox xəstəliklərin inkişafına səbəb olduğu bilinir. Bağırsaq bakteriyaları ilə işləməkdə əsas problemlər ondan ibarətdir ki, onların çoxluğu var ki, xüsusi bakteriyaların nə etdiyini, eləcə də digər mikroorqanizmlərlə qarşılıqlı əlaqəsini müəyyən etmək çox çətindir.
Bu araşdırmada müəlliflər laktobasillərə diqqət yetiriblər. Əvvəllər bu bakteriyaların laboratoriya siçanlarında depressiyanı geri qaytara bildiyini göstərmək mümkün idi. İndi mütəxəssislər bu fenomenin dəqiq mexanizmini öyrənməyə qərar veriblər. Bunun üçün onlar iki Lactobacillus ştammına və altı başqa bakteriya ştamına baxıblar. Məlum olub ki, Lactobacillacea ailəsinin laktobasilləri orqanizmin stressə reaksiyasını tənzimləyən və depressiyanın qarşısını almağa kömək edən immun vasitəçi interferon qamma səviyyəsini saxlayır.
Əldə edilən məlumatlara əsasən, elm adamları depressiya və laktobakteriyaların daxil olduğu digər psixi pozğunluqların qarşısının alınması və müalicəsi üçün yeni üsullar hazırlamaq istəyirlər.(Publika.az)
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır
Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları
Aktyor Nikolay Denisov vəfat edib
İzzət Bağırov: "İnsanın dostu cibindəki puludur
Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları