Qaynadılmış yumurta suyunun möcüzəsi

Qaynadılmış yumurta suyunun möcüzəsiÇoxumuz adətən qaynadılmış yumurtanın suyunu çölə tökürük. Ancaq bu suyun faydalarını bilsəniz, vərdişinizi dəyişmək istəyəcəksiniz. Bilmədən tökdüyümüz bu su əslində gündəlik həyatın bir çox sahəsində istifadə edə biləcəyiniz dəyərli bir qaynaq ola bilər.
Milli.Az musavat.com-a istinadən yumurtaları qaynatdığınız suyu tökməməyiniz üçün səbəbləri təqdim edir: 
Bitkilərinizi təbii gübrə kimi qidalandırmaqdan saç baxımında möcüzəvi nəticələr əldə etməyə qədər qaynadılmış yumurta suyu bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. O, həmçinin ev təmizliyindən tutmuş yemək bişirməyə və hətta ev heyvanlarının sağlamlığına qədər geniş istifadə imkanları təklif edir. 
Saçları canlandırır
Qaynadılmış yumurtanın suyu tərkibindəki zəngin minerallar sayəsində saçlar üçün qidalandırıcı güc mənbəyidir. Soyudulmuş yumurta suyunu saçınıza tökərək saç köklərinizi gücləndirə və saç tellərinizin daha sağlam görünməsinə kömək edə bilərsiniz. Yumurta suyunun tərkibindəki minerallar baş dərisini qidalandırır və saçın təbii parlaqlığını artırır. Müntəzəm olaraq istifadə edildikdə, saçlarınızın daha güclü, canlı və sağlam olmasına kömək edir. 
Bitkilərə həyat verir
Qaynadılmış yumurta suyunu birbaşa torpağa tökərək bitkilərinizə təbii gübrə verə bilərsiniz. Yumurta qaynayan zamanı suya kalsium və minerallar keçir. Bu, bitkiləriniz üçün qiymətli qidaları təmin edir. Soyuduqdan sonra torpağa töküldükdə, bu zəngin tərkib torpağın qida dəyərini artırır və bitkilərin daha sağlam böyüməsini təmin edir. Bu təbii gübrə kimyəvi gübrələrə ekoloji alternativdir, bağınızdakı bitkilərinizi canlandırır və torpağınızı qidalandırır. 
Təmizliyi təmin edir
Tərkibindəki minerallar, xüsusilə kalsium və zülal təbii təmizləyici məhsula alternativdir. Mətbəxdəki şkafların üstünə, sobalara və digər səthlərə soyudulmuş yumurta suyu sürtməklə, səthlərdə yığılmış kir və ləkələri effektiv şəkildə təmizləyə bilərsiniz. Səthlərdəki ləkələri və yağları asanlıqla təmizləyir və təbii minerallar sayəsində səthlərin parlaqlığını artırır. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1015   Tarix: 13 sentyabr 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?

Qış aylarında paltarları radiatorların üstündə qurutmaq sağlamlıq baxımından məsləhət görülmür. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Muhammet Sinan Dağdeviren deyib. O bildirib ki, evdə paltarların evin içində paltar ipind

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

turlar.az

geyim seçimi sade makiyaj sekilleri geyim dəbləri qarasin qizlar ucun makiyaj evdarlıq kitabı qadın xəyanət şirniyyatların hazırlanması kosmetika dieta faydalı məsləhətlər burclerin uygunlugu hakıştalar şəhid