Qaynar çay içməyin zərərləri

Qaynar çay içməyin zərərləriQaynar çay içməyin!
Beynəlxalq Xərçəng Araşdırmaları Birliyi 65 dərəcə və ondan artıq istilikdə qaynaq çay içməyin zərərli olduğunu açıqladı.
Araşdırmaların nəticələrinə görə qaynar çay və kofe içmək xərçəngə səbəb olur. Onlar öz açıqlamalarında isti çay və kofe içilən ölkələrdə udlaq, qırtlaq, qida borusu və mədə xərçənginin daha çox yayıldığını deyirlər. Alimlərin dediyinə görə, qaynar içilən içkilər kansoragen maddələrin fəaliyyətini sürətləndirir.
Çin, İran, Türkiyə, Şimali Amerika, İraq və bir-neçə ölkərər vardır ki, onlar 65*-dən isti içkilərdən istifadə edirlər. Bu ölkələrdə aparılan statistik rəqəmlər qida borusunda əmələ gələn onkoloji xəstəliklərin sayının daha artıq olduğunu təsdiqləmişdir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1099   Tarix: 05 noyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ

"Son zamanlar cütlüklər arasında baş verən anlaşılmazlıqlar, qarşılıqlı etimadın azalması və emosional uzaqlaşma hallarının artması mütəxəssisləri narahat edir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu cür problemlərin vaxtınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq

Saçların tez-tez yağlanması həm qadınların, həm də kişilərin ən çox şikayət etdiyi problemlərdən biridir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii maddələri şampuna əlavə etməklə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq mümkündür

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı

Alimlər iynəyarpaqlarda, bitkilərdə və efir yağlarında olan təbii komponentlər əsasında yeni bir birləşmə hazırlayıblar. -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, Rusiya Elmlər Akademiyasının Sibir bölməsinin N.N. Vorojtso

.

Zərərli nə yeyirsinizsə yeyin - Bu meyvələr onların zəhərini bədəndən təmizləyir

Orqanizmdə toksinlərin təbii şəkildə xaric olunmasına yardım edən bir çox məhsul var. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı bioloq İrina Lyalina məlumat verib. Onun sözlərinə görə orqanizmi zərərli maddələrdən təmizləmək baxımında

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

geymler 2025 kosmetika mehsullari gozel gorunmek goyemin faydasi zərdəçal salatların bəzədilməsi stresin elametleri kosmetika azərbaycan oyunlar ağır itki yuxuda qara ilan gormek opusme