Qazlı suyu içmək faydalıdırmı? - Maraqlı ARAŞDIRMA

Qazlı suyu içmək faydalıdırmı? - Maraqlı ARAŞDIRMAİnsanların bəziləri qazlı su içməyin ziyanlı olduğunu düşünsələr də, bu suyun insan orqnizminə faydaları çoxdur.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Oxford Universitetinin alimləri araşdırma aparıblar. Araşdırmada qeyd olunub ki, qazlı suyu əldə etmək üçün suya karbon dioksid, yəni karbon qazı qatılır.
"Karbon qazı suya əlavə edilən zaman karbonat turşusuna çevrilir. Suya turş dadı verən də məhz bu turşudur. Qazlı su içən zaman insan özünü daha çox su içmiş kimi hiss edir. Qazlı su üstəlik həzm prosesini asanlaşdırır. Bu, məhz Bor effekti ilə bağlıdır. Tənəffüs sistemində karbonat turşusunun artmasıyla hemoqlobinin və oksigenin daşınmasına, pH təsirinə Bor effekti deyilir. Bu da ən çox həzmsizlik yaşayan zaman insanın köməyinə çatır".
Alimlər bildiriblər ki, oksigenin toxumalar tərəfindən mənimsənilməsi üçün karbon qazı lazımdır.
"Karbon qazı oksigen balansını qorumaq üçün vacib bir qazdır. Panik atak keçirərkən təngnəfəs olmaq bununla bağlıdır. Bu zaman çox sayda oksigen qəbul edirsiz və karbon qazı normadan aşağı düşür. Məhz bu baxımdan nəfəs almaq çətinləşir".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1013   Tarix: 26 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soyuqdəyməyə qarşı təbii dərman - Bir stəkan için

Mütəxəssislər soyuqdəymə və qrip mövsümündə itburnu çayının faydalı olduğunu bildirir. xəbər verir ki, itburnu tərkibində yüksək miqdarda C vitamini, antioksidantlar və iltihab əleyhinə maddələr ehtiva edir. Həkimlər deyi

.

Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, gündəlik həyatda "günahsız" görünən bir çox qidada gizlənən fruktoza orqanizm üçün ən təhlükəli maddələrdən biridir. xəbər verir ki, xüsusilə yüksək fruktoza qarğıdalı siropu (HFCS

.

C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida

Portağal, C vitamini deyildikdə əksər insanlar tərəfindən ağla gələn ilk qida olsa da, əslində bu vacib qida maddəsi baxımından daha zəngin alternativlər mövcuddur. xəbər verir ki, Dr. Sohaib İmtiaz askorbin turşusunun (

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

turlar.az

gözəllik məhsulları toy makiyaji sekilleri kosmetika mehsullari sağlamlıq xəbərləri dirnaq ucun maska oxu zalı milli yemek kosmetika baldiza aid hakisda porno vetene aid bayatilar babasil qurd ve quzu