Qəbizlikdən xilas olmağın yolları

Qəbizlikdən xilas olmağın yollarıBəzən orqanizmdə yeyilən qidalardan asılı olaraq qəbizlik yarana bilər. Ancaq bu hal xroniki vəziyyətət gələrsə insanı narahat etməyə başlayar. Əzələ və sinir xəstəliklərinin də qəbizlik yaratmaq ehtimalı yüksəkdir.
Nəzərinizə çatdıraq ki, ağır qidalar qəbizliyə səbəb olan əsas amildir.
İmmunitet.az qəbizlikdən xilas olmağın yollarını təqdim edir:
Meyvə və tərəvəzlərdən çox istifadə vacibdir.
Uzun müddət ac qalmaqdan qorunun. Tez-tez az-az qidalanmaq qəbizliyə maneə olur.
Bağırsağın fəaliyyətini daim etmək üçün ağır yeməklərdən sonra çölə getməyi vərdiş halına gətirin.
Tualet vərdişiniz olmasa bu, daha da qəbizlik yaradacaq.
İdman hərəkətləri çox mühümdür. Siz daim hərəkətdə olsanız bağırsaqlarınız da hərəkətli olar. Həftədə ən az 3 gün yarım saat ərzində yerimək bağırsaqları tənzimləyər.
Uzun müddət yüksək miqdarda qəbul edilən dərmanlar bağırsaqları tənbəlləşdirir.
Hər gün bir ovuc kuru ərik yemək və ya səhərləri içilən bir fincan qəhvə bağırsaqların çalışmasına kömək edir.
Qəbizliklə bağlı şikayətiniz 6 aydır vardısa və yaşınız 50-dən yuxarıdırsa, qəbizliyin yanında baş verən qansızlıq, qanama, itirilən kilo problemi də müşahidə olunursa mütləq mədə-bağırsaq həkiminə müayinəyə gedin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 833   Tarix: 10 iyul 2022
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Şəkər xəstələrini insulindən ömürlük xilas edəcək TƏCRÜBƏ

Yaponiyalı alimlər gələn il şəkər xəstələrinin insulin problemini ömürlük həll edəcək unikal əməliyyat keçirməyi planlaşdırırlar. Belə ki, onlar hormon istehsal edən mədəaltı vəz hüceyrələrini donuzlardan insanlara köçürməy

.

Hansı çay COVID-19-un qarşısını alır?

Corciya Universitetinin (ABŞ) alimləri müəyyən ediblər ki, süd və şəkərsiz çay tüpürcəkdə SARS-CoV-2-ni təsirsiz hala sala bilər ki, bu da virusun aşağı tənəffüs sisteminə daxil olmasına qismən mane olur. Bəşəriyyət üçü

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Bu asılılıq uşaqlarda ruhi xəstəliklərə səbəb olur

Aparılan araşdırmalar göstərib ki, smartfon, sosial media və video oyunlarına aludə olan uşaqlar həyatlarının daha sonrakı dövrlərində psixoloji problemlərlə üzləşirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kanadalı alimlər uşaqlı

.

Qaraciyərimiz bu 5 qidanı sevir

Pəhrizinizə müəyyən qidaları daxil etməklə qaraciyərin fəaliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, bu 5 qida qaraciyərin sağlamlığında xüsusi rol oynayır. Mal əti

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari donlar 2024 yay kolleksiyasi cins salvarlar facebook lobya tursusu varikozun mualicesi geyim kombinasiyalari kosmetika haxisda həmidə yemekler vətən həsrətinə aid bayatılar kahfe falı