Qəhvəni isti, yoxsa soyuq içək? – Hansının faydalı olduğu açıqlandı

Qəhvəni isti, yoxsa soyuq içək? – Hansının faydalı olduğu açıqlandıQəhvəni isti, yoxsa soyuq içmək daha faydalıdır?
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, "Daily Mail"ə danışan ABŞ-ın "Memorial Hermann Hospital of Sugar Land"də çalışan kardioloq Məcid Basit və endokrinoloq Eva Kvinar bu suala cavab veriblər.
Onlar bildiriblər ki, isti qəhvə daha çox antioksidant ehtiva edir. Bunlar bədəndə iltihabı azaldır. Həkimlər antioksidantların sərbəst radikalları aradan qaldıraraq oksidləşmə prosesini maneə törədən təbii birləşmələr olduğunu diqqətə çatdırıblar.
Sərbəst radikallar və ya oksidləşdirici maddələr insan orqanizmində baş verən çoxsaylı proseslərin əlavə məhsullarıdır. Onların yığılması hüceyrələrə zərər verir və ürək xəstəliyi, Alzheimer, böyrək çatışmazlığı, xərçəng kimi təhlükəli sağlamlıq problemlərinə səbəb olur. İsti qəhvə sərbəst radikalları daha effektiv şəkildə aradan qaldırır.
2018-ci ildə "Scientific Reports" jurnalında dərc edilən bir araşdırma soyuq qəhvənin daha az antioksidant ehtiva etdiyini göstərib.
Bununla belə, soyuq və ya buzlu qəhvənin də faydaları var.
Endokrinoloq Kvinarın sözlərinə görə, soyuq qəhvənin tərkibində daha yüksək səviyyədə maqnezium və xlorogen turşular adlanan xüsusi antioksidantlar olur:
"Onlar qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir, bu da ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır. Bundan əlavə, buzlu qəhvənin həzm pozğunluğuna səbəb olma ehtimalı daha azdır".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 860   Tarix: 16 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Beyin 32 yaşa qədər yeniyetmə dövründə qalırmış

4 min nəfərin beyin hüceyrələri arasındakı əlaqələr araşdırılıb. xəbər verir ki, nəticələr beynin tək bir, hamar model üzrə inkişaf etmədiyini və daim dəyişdiyini göstərib. İnsan beyninin ömür boyu beş fərqli mərhələsi va

.

Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır

Gündə yalnız iki siqaret çəkmək belə ürək-damar xəstəlikləri riskini 50%-dən çox, erkən ölüm riskini isə 60% artırır.  xəbər verir ki, ABŞ-nin Johns Hopkins Universitetindən alimlərin araşdırması göstərir ki, özünü "sosia

.

Libidonun ən böyük 3 düşməni açıqlandı

Cinsi marağın azalmasının əsas səbəbləri fizioloji, psixoloji və sosial-mədəni faktorlarla bağlıdır. xəbər verir ki, bunu seksoloq Milana Sokolova deyib. O bildirib ki, fizioloji səbəblər arasında xroniki xəstəliklər, hormo

.

3 min insanın nə yeyib-içdiyini illərlə izlədilər - Ürəyi yormayan qidalar açıqlandı

Rusiya və Avropa alimləri apardıqları uzunmüddətli tədqiqat nəticəsində sübut ediblər ki, gündəlik qidalanmada çay, qəhvə, giləmeyvə, qoz-fındıq, kakao, tam taxıllar və zeytun yağı kimi məhsulların olması ürək sağlamlığın

.

Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş

Bud əzələsinin forması yaşlanma, fiziki passivlik, xroniki xəstəliklər və hətta ikinci tip diabet barədə məlumat verə bilər. xəbər verir ki, bu qənaətə alimlər gəlib. Budun formasının dərin metabolik dəyişiklikləri əks etdirdiyin

.

Nə çuğundur, nə brokoli, nə də ispanaq: Dünyanın ən sağlam tərəvəzi açıqlandı

Meyvə və tərəvəzlərlə bağlı aparılan araşdırmaya görə ən sağlam qidalar açıqlanıb. Mütəxəssislər 17 əsas qidanı qiymətləndiriblər.  xəbər verir ki, araşdırmada qidaların kalium, lif, protein, kalsium, dəmir, tiamin, riboflavin

.

Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq

Gündəlik həyatda mütəmadi istifadə olunan hamam dəsmalları ilə bağlı mütəxəssislər ciddi xəbərdarlıq edib. Təhlükəsizlik və təmizlik məqsədilə istifadə olunan bu dəsmallar, əslində, diqqət yetirilmədikdə müxtəlif sağlamlı

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

turlar.az

aksessuarlar yay kolleksiyasi qadin dunyasi gəlinliklər qripdən necə qorunmalı qabyuyan masin manikür və pedikür kosmetika vetene aid bayati sac modelleri novruz hakisdalari novruz bayramına aid hakışta ginekoloq