Qəhvəni isti, yoxsa soyuq içək? – Hansının faydalı olduğu açıqlandı

Qəhvəni isti, yoxsa soyuq içək? – Hansının faydalı olduğu açıqlandıQəhvəni isti, yoxsa soyuq içmək daha faydalıdır?
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, "Daily Mail"ə danışan ABŞ-ın "Memorial Hermann Hospital of Sugar Land"də çalışan kardioloq Məcid Basit və endokrinoloq Eva Kvinar bu suala cavab veriblər.
Onlar bildiriblər ki, isti qəhvə daha çox antioksidant ehtiva edir. Bunlar bədəndə iltihabı azaldır. Həkimlər antioksidantların sərbəst radikalları aradan qaldıraraq oksidləşmə prosesini maneə törədən təbii birləşmələr olduğunu diqqətə çatdırıblar.
Sərbəst radikallar və ya oksidləşdirici maddələr insan orqanizmində baş verən çoxsaylı proseslərin əlavə məhsullarıdır. Onların yığılması hüceyrələrə zərər verir və ürək xəstəliyi, Alzheimer, böyrək çatışmazlığı, xərçəng kimi təhlükəli sağlamlıq problemlərinə səbəb olur. İsti qəhvə sərbəst radikalları daha effektiv şəkildə aradan qaldırır.
2018-ci ildə "Scientific Reports" jurnalında dərc edilən bir araşdırma soyuq qəhvənin daha az antioksidant ehtiva etdiyini göstərib.
Bununla belə, soyuq və ya buzlu qəhvənin də faydaları var.
Endokrinoloq Kvinarın sözlərinə görə, soyuq qəhvənin tərkibində daha yüksək səviyyədə maqnezium və xlorogen turşular adlanan xüsusi antioksidantlar olur:
"Onlar qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir, bu da ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır. Bundan əlavə, buzlu qəhvənin həzm pozğunluğuna səbəb olma ehtimalı daha azdır".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 799   Tarix: 16 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bitkisinə əl vurmaq olmur, ancaq çayı çox faydalıdır

Ağciyər xəstəlikləri və zəif immunitet problemi ilə mübarizədə təbii vasitələrə arasında gicitkən xüsusi yer tutur. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə gicitkən tərkibindəki vitamin, mineral və antioksidantlarla immu

.

Hər gün qaşıq- qaşıq yeyirik - Mədəmizi "deşirmiş"

Ən sevilən ləzzətlərdən biri olan mürəbbənin əslində mədəyə və qaraciyərə böyük zərərləri olduğu məlum olub. xəbər verir ki, şəkər və əlavələrlə zəngin olan bu şirin ləzzət hər gün, xüsusilə səhərlər qaşıq-qaşıq yeyildikdə

.

Gündə nə qədər qaynadılmış yumurta yeyə bilərsiniz? - Miqdarı açıqlandı

Bir çox insan yumurta yeməkdən çəkinir, çünki onlar qanda xolesterinin səviyyəsini yüksəltdiyinə inanırlar. xəbər verir ki, ancaq "EuroOnco" klinikasının qastroenteroloqu Vladimir Loginovun izah etdiyi kimi, ort

.

Azyaşlılar arasında təhlükə: "Ölümlə nəticələnən xəstəlikdir"

Son günlər azyaşlılar arasında kəskin respirator virus infeksiyalarının və rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Xəstəliyin əsas əlamətləri arasında hərarətin 39 dərəcəyə qədər yüksəlməsi, burun axması, boğaz ağrısı, öskürək

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Antibiotiklər uşaqları öldürür

Antibiotik səbəbindən 2022-ci ildə 3 milyondan çox uşaq ölüb. xəbər verir ki, araşdırmanı Avstraliyadakı Mardoç Uşaq Araşdırmaları İnstitutu və Clinton Sağlamlığa Çatım Təşəbbüsü aparıb. Elmi işin əsas müəllifləri Yanxon

.

Yatanda belə edirsinizsə, utanmayın - Faydalıdır

Oyuncaqlarla yatmaq psixoloji cəhətdən faydalıdır. -ın məlumatına görə mütəxəssislər bildiriblər ki, oyuncaqlara sarılaraq yatmaq yalnız uşaqlar üçün deyil, böyüklər üçün də çoxsaylı faydalar verir. Pennsylvaniya Universitetini

.

Qaraciyərin düşməni hesab edilir - Hər kəsin evində var

Qaraciyər orqanizmin ən vacib orqanlarından biridir. O, bədəndə toksinlərin zərərsizləşdirilməsi, qida maddələrinin parçalanması və həyati əhəmiyyətli zülalların sintezində əsas rol oynayır. Sağlamlığı qorumaq üçün isə düzgü

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gelinlikler kosmetik vasiteler geymler 2025 milli yemek paxla cigirtmasi bayatilar xinayaxdi ucun adət ənənələr itburnu birlik ekizler namiq qaraçuxurlu sanamalar