Qida qəbulunun vaxtı ilə arıqlamaq arasında əlaqə açıqlandı

Qida qəbulunun vaxtı ilə arıqlamaq arasında əlaqə açıqlandıXronopitaniya sahəsində (orqanizmimizin bioloji ritmlərini nəzərə alan qidalanma yanaşmasıdır - red.) son araşdırmalar göstərib ki, qida qəbulunun vaxtı sağlamlıq nəticələrinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" jurnalında dərc olunan məqalədə bildirilib.
Alimlər müəyyən ediblər ki, təkcə qidanın keyfiyyəti və miqdarı deyil, həm də onun qəbul edilmə vaxtı metabolizmdə, həmçinin orqanizmin rifahında əsas rol oynayır.
Araşdırmalar göstərir ki, müəyyən saatlarda müntəzəm qida qəbulu qida maddələrinin daha səmərəli mənimsənilməsinə və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir.
Bundan əlavə, düzgün olmayan qidalanma rejimi diabet və ürək-damar xəstəlikləri də daxil olmaqla müxtəlif xəstəliklərin inkişafı riski ilə əlaqəli ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 936   Tarix: 06 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

turlar.az

maskalar donlar 2025 toy gecesi çantalar qış geyimi hakışta xınayaxdı sözləri royanin oglu kosmetika vətən haqqında bayatılar baldıza aid hakışta video webnem tovuzlu maraqlı