Qida qəbulunun vaxtı ilə arıqlamaq arasında əlaqə açıqlandı

Qida qəbulunun vaxtı ilə arıqlamaq arasında əlaqə açıqlandıXronopitaniya sahəsində (orqanizmimizin bioloji ritmlərini nəzərə alan qidalanma yanaşmasıdır - red.) son araşdırmalar göstərib ki, qida qəbulunun vaxtı sağlamlıq nəticələrinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" jurnalında dərc olunan məqalədə bildirilib.
Alimlər müəyyən ediblər ki, təkcə qidanın keyfiyyəti və miqdarı deyil, həm də onun qəbul edilmə vaxtı metabolizmdə, həmçinin orqanizmin rifahında əsas rol oynayır.
Araşdırmalar göstərir ki, müəyyən saatlarda müntəzəm qida qəbulu qida maddələrinin daha səmərəli mənimsənilməsinə və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir.
Bundan əlavə, düzgün olmayan qidalanma rejimi diabet və ürək-damar xəstəlikləri də daxil olmaqla müxtəlif xəstəliklərin inkişafı riski ilə əlaqəli ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 930   Tarix: 06 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri

Son illərdə ofis işçiləri və tələbələr arasında kompüter qarşısında uzun saatlar keçirmək adi hala çevrilib. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş sağlamlığa ciddi təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, həkimlə

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir

Dünyanın ən güclü 10 qidası açıqlanıb. xəbər verir ki, "Forbes" sağlamlıq üzrə aparılan araşdırmalar əsasında mütləq istifadə edilməli olan 10 təbii qidanın siyahısını açıqlayıb. Bu məhsulların orqanizmi gücləndirdiyi

.

Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir

Alma yemək xolesterinin səviyyəsini 5-8% qədər azalda bilər. xəbər verir ki, bunu həkim-kardioloq, tibb elmləri namizədi Elena Reznik deyib. Onun sözlərinə görə bu xüsusilə orta səviyyəli xolesterin və ya profilaktik məqsə

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

turlar.az

reseptler həkim məsləhəti qadın geyimi qazan kotleti hazirlanmasi badimcan tursusu hazirlanmasi mütləq bilməlisiniz sağlam qida kosmetika xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır suni mayalanma vətənə aid bayatılar oglaq veten seirleri