Qidanı xərçəngə çevirən əsas səhv açıqlandı
Rusiyanın tanınmış onkoloq-cərrahı, tibb elmləri namizədi Mixail Myasnyankin qidanın hansı şəraitdə xərçəng xəstəliyinə səbəb olmasından danışıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, məhsullar mineral gübrələr və ya kanserogen maddələrlə çirkləndikdə bu, xəstəliyin inkişaf riskini artırır.
"Bu, mədə-bağırsaq sisteminə, selikli qişaya zərərli təsir göstərir. Belə bir təsir səbəbi ilə onkoloji şiş ortaya çıxa bilər", - deyə Myasnyankin izah edib.
Həkim əsas problemin qidanın hazırlanması üsulundan ibarət olduğunu bildirib. Xüsusi halda, ət və ya tərəvəzlərin günəbaxan yağında qızardılması olduqca təhlükəlidir.
"Əgər o, bir neçə dəfə istifadə olunursa, onda təbii ki, bütün kanserogen maddələr yığılmağa başlayır", - ekspert vurğulayıb.
Myasnyankin həmçinin spirtli içkiləri qida rasionundan tamamilə çıxarmağı məsləhət görüb, çünki onların istifadəsi xərçəngin bəzi növlərinin inkişafı riskini artıra bilər.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişilərin yataqda ən böyük düşməni açıqlandı
Saçlar niyə vaxtından tez ağarır? - Stresslə əlaqəsi yoxdur
Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş
Fatimə yenidən plastik əməliyyat etdirəcək
Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır
Bakıda 200 minlik xına, yarım milyonluq toy edilir
Duş geli ilə saçını yuyanlara həkimdən xəbərdarlıq
Kevin Speysi yenidən hakim qarşısına çıxacaq
Tacir sənətkar deyil!'- Aminadan qalmaqallı açıqlama
Məşhur müğənni 40 yaşında vəfat etdi