Qızmar havalara qarşı dözümlülüyü artıran içkilər - SİYAHI

Qızmar havalara qarşı dözümlülüyü artıran içkilər - SİYAHIYay aylarında temperatur yüksəldikcə tərləmə artır və orqanizmdə su, duz çatışmazlığı yaranır. Bütün bunlar isə insan səhhətində problemlər yarada bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər yay aylarında istiyə dözümlülüyü artırmağın ən asan yolunun maye qəbulu olduğunu bildirirlər.
Gün ərzində bol miqdarda sağlam içkilər içmək tövsiyə edilir.
Bəs, yay üçün ən uyğun sərinləşdirici içki alternativləri hansılardır?
İsti havalarda içki seçimləri ümumiyyətlə soyuducu, təravətləndirici və susuzluğu yatızdıran xüsusiyyətlərə malik içkilər arasından edilir.
Soyuq su: ən sadə və ən sağlam variant isti havada susuzluğu yatızdırmaq və bədən istiliyini aşağı salmaq üçün bol miqdarda su içməkdir.
Limonad: limon şirəsi həm istinin səbəb olduğu qan təzyiqi problemlərinin qarşısını alır, həm də təravətləndirir.
Ayran: qatıq, su və duzun qarışığı ilə hazırlanan ayran, xüsusilə isti iqlimlərdə üstünlük verilən ənənəvi içkidir.
Buzlu çay: dəmlənmiş qara və ya yaşıl çayın soyudulması ilə hazırlanan buzlu çay təravətləndirici içkidir.
Mineral su: qazlı içki həvəskarları üçün yüngül və təravətləndirici seçim ola bilər. Limon dilimləri əlavə edərək mineral suya dad verə bilərsiniz.
Kompot: ənənəvi kompot şəkər, su və meyvədən hazırlanır. Demək olar ki, bütün meyvələrdən kompot hazırlana bilər. Odur ki, çeşidlilik xoşlayanlar sərin kompota üstünlük verə bilərəlr.
Smuzi: təzə meyvə və tərəvəzlərin qarışdırılaraq hazırlandığı smuzilər həm ləzzətli, həm də qidalandırıcı bir seçimdir. Smuziyə buz əlavə edərək sərinləşdirici təsirini artırmaq olar. Yay aylarında iştahsızlıq yaşayanlar orqanizmin ehtiyac duyduğu qidaları smuzi ilə təmin edə bilərlər. Smuzi qəlyənaltı zamanı da sağlam alternativ ola bilər.
Nanəli su: Buzlu suya təzə nanə yarpaqları əlavə etməklə həm təravətləndirici, həm də xoş bir dad əldə edə bilərsiniz.
Meyvə şirələri: təzə sıxılmış meyvə şirələri təbii və sağlam bir içki variantıdır. Portağal, alma, ananas və şaftalı kimi meyvələrdən hazırlanan şirələr susuzluğunuzu yatızdırmağa kömək edə bilər.
Qeyd edək ki, tərkibində süni və ya təbii şəkər çox olan kompot, meyvə şirəsi kimi içkiləri gündə 1-2 stəkandan artıq içmək məsləhət görülmür. Gün ərzində tərkibində şəkər olmayan içkilər istehlak edərək balansı saxlamaq lazımdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 862   Tarix: 27 iyun 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var

SSRİ dövründən qalan bəzi vintaj şam ağacı oyuncaqlarının tərkibində radioaktiv maddələr ola biləcəyi bildirilir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, XX əsrin ortalarına qədər istehsal olunan bu bəzəklərdə radiu

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

turlar.az

geyim seçimi kosmetik vasiteler donlar 2025 dəri və saç qarazire faydalari baş gicəllənməsi pehriz salatlar kosmetika maska aysel azerbaycan naz mila salatlar