Qocalıqda beyinə müsbət təsir edən qidalar- Alimlər AÇIQLAYIB

Qocalıqda beyinə müsbət təsir edən qidalar- Alimlər AÇIQLAYIBAlimlər yaşlı insanların beyninə yaxşı təsir edən qidaları açıqlayıblar. Onlar hesab edir ki, insanın qidalanması qocalıqda zehni qabiliyyətə birbaşa təsir edir.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, bunu ABŞ-ın Ayova Universitetindən olan mütəxəssislər araşdırmaları ilə sübut ediblər.
Araşdırmada 46-77 yaş arası 1787 nəfər iştirak edib. Nəticələr quzu əti, qırmızı şərab və pendir kimi qidaların zehni fəaliyyətə faydalı təsir etdiyini göstərib. Amma onların az miqdarda istifadə edilməsi qeyd olunur.
Alimlərə görə, soya qocalıqda beynin işinə mənfi təsir göstərir. Onun istifadəsi hətta Alzheimer xəstəliyinə səbəb ola bilər, lakin daha ətraflı və dəqiq nəticələr əldə etmək üçün daha çox araşdırmaya ehtiyac var.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1221   Tarix: 09 yanvar 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Bu xəstəliyi qəti görməzdən gəlməyin: qadınlara daha çox təsir edir

Dünya üzrə 300 milyondan çox insana təsir edən astma xəstəliyi qadınlarda niyə daha çox müşahidə olunur?. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, genetik meyllilikdən tutmuş allerqik quruluşa qədər bir çox səbəbi Sin

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

.

Yataq otağınızda görünməyən zəhər: Alimlərin şok araşdırması

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeni tikili mənzillərin sakinləri tez-tez xəstəliklərə meyilli olurlar. . xəbər verir ki, səbəb müasir tikinti materiallarından ayrılan kimyəvi maddələrdədir. Formaldehid, benzol, toluo

.

Faydalı bilib hər gün içirik - Qaraciyəri məhv edirmiş

Qaraciyərin sağlamlığına ciddi təsir göstərən, lakin sağlam hesab edilərək gündəlik istehlak olunan bəzi qidalar əslində təhlükə saçır. xəbər verir ki, Harvard və Stanford universitetlərində təhsil almış gastroenteroloq Dr

.

Alçanı duzla yeməyin ziyanları

Yazın başlanğıcı ilə təbiət yenidən həyat tapır, ağaclar meyvə verir və ticarət məntəqələri müxtəlif növ meyvələrlə bəzənir. xəbər verir ki, hər mövsümün öz xüsusi məhsulları olsa da, yazın ən çox arzulanan meyvələrində

.

Şampun və losyonlarda gizli təhlükə - Xərçəng yaradan maddələr aşkarlandı

ABŞ və Böyük Britaniyada geniş istifadə olunan bir çox şampun, losyon və gözəllik məhsullarının tərkibində xərçəng riskini artıran kimyəvi maddələr olduğu üzə çıxıb. xəbər verir ki, ABŞ-da yerləşən "Silent Spring"

.

Xırıltı, öskürək, nəfəs darlığı: Bu simptomlara diqqət

Yaz aylarında polen səviyyəsinin artması astma xəstələri üçün ciddi çətinliklər yaradır. Nəfəs darlığı, xırıltı, döş qəfəsində sıxılma və öskürək astmanın əsas simptomları arasında yer alır. . xəbər verir ki, Dünya Astm

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek toy makiyaji sekilleri reseptler qerkules maskasi hind geyimləri döşləri necə böyütmək olar 2025 geyim kolleksiyasi geyim dostluq gozellik hakışda rus dili 2ci ders