Qrip hamilə qadınlar üçün nə qədər təhlükəlidir? – Ginekoloqdan AÇIQLAMA

Qrip hamilə qadınlar üçün nə qədər təhlükəlidir? – Ginekoloqdan AÇIQLAMAGinekoloq qripin hamilə qadınlar üçün təhlükələrini açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə mama-ginekoloq Olqa Rodionova danışıb.
Bildirib ki, qrip müxtəlif fəsadların inkişafına səbəb ola bilər və hamilə qadınlar üçün ən böyük təhlükədir.
"Ən təhlükəli dövr uşağın orqan və sistemlərinin formalaşdığı ilk trimestrdir. Bu zaman xüsusilə diqqətli olmalısınız" dedi.
Həkimin sözlərinə görə, hamilə qadının birinci trimestrdə qriplə xəstələnməsi fetal qüsurların, spontan abortların inkişaf riskini artırır və hamiləlik davam edərsə, oliqohidramnioz və dölün inkişafının ləngiməsi riski var.
"İkinci və üçüncü trimestrlərdə qrip səbəbiylə dölün inkişafında gecikmələr və plasentanın pozulması (körpənin həyat qabiliyyətini təmin edən budur) baş verə bilər. Bundan əlavə, hamilə qadında anemiyanın inkişaf riski yüksəkdir", - ginekoloq əlavə edib.
Ana və döl üçün proqnoz, pis vərdişlər, artıq çəki, müşayiət olunan xəstəliklər və ağırlaşmalar, yoluxucu prosesin şiddəti kimi digər amillərdən də asılıdır.
Hamiləlik dövründə qripin qarşısının alınmasından danışan mütəxəssis bildirib ki, burundaxili interferon damcı və ya süpozituar şəklində həkim təyin etdiyi kimi istifadə edilə bilər.
O, həmçinin aşağıdakı profilaktik tədbirləri əhatə edib: tez-tez sabunla əl yuma; tərkibində spirt olan əl təmizləyicilərinin istifadəsi; xəstə insanlarla yaxın təmasdan qaçınmaq; əllərinizlə gözlərinizə, burnunuza, ağzınıza toxunmaqdan çəkinin; qripə bənzər simptomları olan insanlarla təması məhdudlaşdırmaq.
Bundan əlavə, onun sözlərinə görə, infeksiyanın qarşısını almaq üçün başqaları ilə ən azı 1 m məsafədə saxlamalısınız.
"Yadda saxlamaq lazımdır ki, profilaktika xəstəlik riskini azaldır, lakin aradan qaldırmır. Qrip əlamətləri görünsə, hamilə qadın dərhal həkimə müraciət etməlidir", - Rodionova yekunlaşdırıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1086   Tarix: 18 dekabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Bir qutu enerji içkisinin fəsadları

Enerji içkilərinin xüsusilə gənclər arasında geniş istifadə olunması həkimləri narahat edir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, cəmi bir qutu enerji içkisi belə orqanizmə ciddi təsirlər göstərə bilər.  xəbər verir ki, həkimləri

.

Telefon qablarından istifadəni dayandırın - Mütəxəssis açıqladı

Texnologiya mütəxəssisləri ictimaiyyətə telefon korpuslarından istifadəni dayandırmağı tövsiyə ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, yeni nəsil smartfonlar artıq davamlı şüşə və metal şassi texnologiyaları il

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

geyim necə seçməli makiyaj instagram adlarin menasi bayatilar xinayaxdi ucun cemli piroq usaq sampunlari aybaşı kosmetika baldiza aid tanisliq dolça şebnem tovuzlu gunay