Quru meyvələrin faydaları - Təbii vitamin mənbəyi

Quru meyvələrin faydaları - Təbii vitamin mənbəyiSağlamlığa faydalı olan lifli hissələrin qurudulmuş meyvələrdə daha çox olduğunu bildirən mütəxəssislər bu ərzaqların mütləq qidalanma menyusuna daxil edilməsinin lazım olduğunu bildirirlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, quru meyvələr xərçəngdən təzyiqə, anemiyadan göz yorğunluğuna qədər bir çox xəstəlikdən qorumaq gücünə malikdir.
Quru ərik
Həzm problemlərini yaxşılaşdırır. Stress və qanazlığının qarşısını alır. Daşıdığı A vitamini dəri qüsurlarının müalicəsində də son dərəcə təsirlidir. Gündə 5 quru ərik yemək ürək əzələlərinin və sinirlərinin inkişafı üçün əhəmiyyətlidir. Tərkibi həm də kaliumla zəngindir.
Kişmiş
Yaxşı enerji mənbəyidir. Bəlğəm gətirən təsirinə görə tənəffüs problemləri olan xəstələrə tövsiyə edilir. Gündə 10 dənə üzüm qurusu təzyiqi azaltmaqda olduqca təsirlidir. Bu baxımdan, iltihablara qarşı da immunitet sistemini gücləndirir.
Alma qurusu
Xüsusilə, qatıqla yedikdə zəhərlənmə nəticəsində baş verən ishal zamanı güclü təsirə malikdir. Yenə lifli xüsusiyyəti sayəsində tox saxlayır. Gözlərinizi yoran işdə çalışırsınızsa, hər gün bir ovuc quru alma yemək yaxşı təsir edir.
Xurma
Antioksidant tərkibi ilə immunitet sistemini gücləndirir və xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Dəri gözəlliyi və sağlamlığının qorunmasında böyük rol oynayır. Yüksək fibrin tərkibi ilə həzm sistemini yaxşılaşdırır, mədə problemlərini aradan qaldırır. B1, B2 vitaminləri ilə sinir sistemini qoruyur. Beyin funksiyalarını tənzimləyir.
Quru tut
Qan yaratmaqda və qızdırma əleyhinə əsrlərdir istifadə edilən quru tut əsl vitamin mənbəyidir. Gündə bir ovuc yeyərək özünüzü daha gümrah və enerjili hiss edə bilərsiniz. Bundan başqa, quru tut ağız qoxusunu da yox edir.
Quru gavalı
Tərkibinə bol miqdarda B1, B2, B3, B6, A, C və E vitaminləri daxildir. Xərçəng və qocalmaya qarşı qoruyucu təsirə malik quru gavalı tərkibindəki zəngin kalium və maqnezium ilə təzyiq, qaraciyər, ürək, böyrək və revmatizm xəstəliklərinə müsbət təsir göstərir.
Quru əncir
Yağ, sodium, xolesterin tərkibli olmadığı, hətta, yüksək dərəcədə lifli sayıldığı üçün arıqlamağa kömək edir. Tərkibi protein miqdarı baxımından kasaddır, turşu baxımından isə zəngin. Bu səbəbdən hüceyrə inkişafını dəstəkləyir. Boğaz ağrısı və bronxiti aradan qaldırmaq gücünə malikdir. Bədəni yeniləməkdə fəal rol oynayır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1425   Tarix: 07 dekabr 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

Bu kişilərin uşağı olmur - Açıqlama

"Son illərdə kişilərin reproduktiv sağlamlığında geriləmə qeydə alınıb. Əgər ötən əsrin ortalarında normativ göstərici 1 millilitr mayedə 40 milyon spermatozoid idisə, bu gün alt hədd 13 milyona düşüb. Sağlam hüceyrələri

.

Səhər belə oyanırsınızsa dərhal həkimə gedin - Terapevtdən açıqlama

Gecə tərləmələri ağır xəstəliyin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə terapevt Syuzanna Uayli xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə davamlı gecə tərləmələri bəzi təhlükəli xəstəliklərin ilkin əlaməti sayılır. Həki

.

Həkim kompüter qarşısında yemək yeməyin zərərlərindən danışdı

Kompüter qarşısında yemək sadəcə pis vərdiş deyil, həm də sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Jordi Serra Pueyo söyləyib. Onun sözlərinə görə bu davranış funksional dispepsiya adlı mədə-bağırsa

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Qarnın tez-tez quruldaması xəstəlik əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Əgər qarın qurultusu ilə yanaşı şişkinlik, ağrı, ürəkbulanma, qusma, ishal, qəbizlik, nəcisdə qan və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, bu, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin əlaməti ola bilər". -ın məlumatına gör

.

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yaradır - Açıqlama

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Maria Matveeva bildirib. Onun dediyinə görə "şəkərsiz" məhsullar sağlamlıq üçün o qədər də faydalı deyil və uzu

.

Ölkədə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artdı

Son günlər ölkəmizdə havaların soyuması ilə öskürək, qızdırma və boğaz ağrısı şikayətləri ilə xəstəxanalara müraciətlərin sayı artıb. . Bəs bu hallar sadəcə mövsümi qripdir ya aktiv virus dalğasıdır? . xəbər verir ki, həkimləri

.

Palma yağından hazırlanmış saxta pendirlər satılır: Necə ayırd etmək olar? - AÇIQLAMA

Ucuz pendir əsasən bitki yağları ilə hazırlanmış saxta məhsul olur. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın qida eksperti Anna Dyachkova bildirib. "Əgər mağazada ucuz pendir görürüksə deməli o pendir deyil, imitasiya məhsuludur,"

turlar.az

qadin dunyasi makiyaj etmek qaydalari yaz geyimleri 2025 milli yeməklər kökəlmə sirləri arıqlama sirləri yumurta ile uz maskalari kosmetika qu quşu video ziyafet geyimleri xanim az qardasa aid haxistalar