Saçları necə uzatmaq olar?

Saçları necə uzatmaq olar?Uzun və gözəl saçlara sahib olmaq hər bir qadının arzusudur. Amma təəssüf olsun ki, illər, fəsillər və müxtəlif xəstəliklər insanın saçlarında da öz izini qoyur. Saçlar öz keyfiyyətini itirdikcə nazikləşir və uzanmır. Müxtəlif vitaminlərin qəbulu bəzən saç tökülməsinin qarşısını alır. Bəs saçların sağlam olması və uzanması üçün hansı vitaminlər lazımdır? Saçların hansı vitaminlərə ehtiyacı var?
Xanim.az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər saçların ən çox B qrup vitaminlərə ehtiyacı olduğunu vurğulayırlar. Belə ki, saçların ən çox ehtiyac duyduğu vitaminlər aşağıdakılardır:
B1 - tiamin bromid
B2 - riboflovin
PP - nikotin turşusu
B6 - pridoksin xlorid
B7 - biotin
B8 - inozit
B9 - fol turşusu
B12 - sianokobalamin.
Yuxarıda sadalanan vitaminlərin orqanizmdə normal miqdarda olması saçların uzunluğunun inkişafına səbəb olduğu kimi, bu vitaminlərin çatışmazlığı saçların normal inkişafının qarşısını alır. E vitaminin də orqanizmdə normal miqdarda olması qanın oksigenlə qidalanmasını təmin edir və immun sistemin işini normallaşdırır. Əgər siz də saçlarınızın sağlam və uzun olmasını istəyirsinizsə, o zaman vaxtaşırı bu vitaminlərdən qəbul etməlisiniz.
Saçların normal inkişafını təmin edən vitaminlrdən biri də C vitaminidir. C vitamini kapilyarların işini sürətləndirməklə baş dərisini qidalandırır.
Saçların tökülməsinin qarşısını alan vitaminlərdən biri də A vitaminidir. A vitamini orqanizmin infeksiyalara qarşı olan müqavimətini artırır. Bu səbəbdən də baş dərisində olan patoloji proseslər aradan qalxır və saçların tökülməsinin qarşısı alınır.
Orqanizmdə vitamin çatışmazlığı baş veməsin deyə mütəxəssislər aşağıdakı qidalardan daha çox istifadə etməyi məsləhət bilirlər:
- qaraciyər
- pendir
- yumurta
- dəniz məhsulları
- buğda məhsulları
- brokkoli kələmi
- yer kökü
- bolqar bibəri
- istiot
- noxudun bütün növləri
- meyvə-tərəvəz
- hər növ göyərti
- günəbaxan tumu, qoz, badam
- soğan, sarımsaq.

Xəbərlər     Baxılıb: 3621   Tarix: 26 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq

Saçların tez-tez yağlanması həm qadınların, həm də kişilərin ən çox şikayət etdiyi problemlərdən biridir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii maddələri şampuna əlavə etməklə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq mümkündür

.

"Bu qidaları yeyənlərin dərman atmağa ehtiyacı olmur"

Həkim qaraciyər xəstələri üçün ideal səhər yeməyi və nahar menyusunu açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq-hepatoloq Nuriya Dianova qaraciyər xəstəliklərindən əziyyət çəkən şəxslərə düzgün qidalanma ilə bağlı tövsiyələ

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Şizofrenlərin ən çox istifadə etdiyi söz açıqlandı

"Mən" sözündən daha çox istifadə edənlər əsasən şizofrenlərdir. xəbər verir ki, bunu psixiatr Vladimir Skavış açıqlayıb. Onun dediyinə görə şizofreniyası olan insanlar danışanda "mən" sözündən sağlam adamlar

.

Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa

Valideynlərə uşaqlar üçün su qabı alarkən xüsusilə materialın təhlükəsizliyinə diqqət etmək tövsiyə olunur. xəbər verir ki, keyfiyyətli və sağlamlıq üçün zərərsiz su qablarının üzərində 304 və ya 316 markalı paslanmaz pola

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

turlar.az

geyim şəkilləri toy gecesi qadın geyimi kabab reseptləri qonaq otagi dizaynlari bu ilin cantalari 2025 hicab geyimləri kosmetika bayraq novruza aid hakista hakıştalar vetene aid bayati tərəzi bürcü