Sağlam və uzunömürlü olmağın açarı: Qatıq, qəhvə...

Sağlam və uzunömürlü olmağın açarı: Qatıq, qəhvə...Uzun və sağlam ömrün açarı, ənənəvi olaraq hər gün ən azı beş porsiya meyvə və tərəvəz yemək, müntəzəm idmanla məşğul olmaq, balanslı qidalanma sayılıb.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, hazırda alimlər hesab edir ki, ömrü uzatmaq, sağlam yaşamaq üçün ən doğru yol düzgün səhər yeməyi yeməkdir. Ömrü uzatmağın ən asan yollarından birinin isə səhər yeməyində az yağlı qatıq yemək olduğu məlum olub.
Mütəxəssislər bildirir ki, ürək sağlamlığına faydalı təsir göstərən bu dieti davamlı olaraq tətbiq etmək bədənin piylənmədən qorunmasına kömək edir. Məlum olduğu kimi piylənmə ürək-damar xəstəlikləri, diabet və bəzi xərçəng növlərinin əsas səbəbi hesab olunur. Bu səbəbdən az yağlı qatıq sağlam qidalanmaq, bu xəstəliklərdən qorunmaq üçün əla bir seçim ola bilər. Qidanın faydalarını artırmaq üçün ona qoz-fındıq və meyvələr əlavə etmək tövsiyə olunur.
Bundan başqa, alimlər hesab edir ki, sağlam qidalanmaq və ömrü uzatmaq üçün qəhvəyə də diqqət yetirmək lazımdır. Alimlər bu içkinin yüz ilədək yaşamaq şansını əhəmiyyətli dərəcədə artırdığını iddia edirlər. Onun tərkibində çoxlu sayda xəstəlikdən qoruyan yüksək miqdarda antioksidant və digər qida maddələri var. Ancaq bu, təbii qəhvə olmalıdır. Və sağlamlığa maksimum fayda verməsi üçün gündə dörd fincanla kifayətlənmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1038   Tarix: 13 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarın yağlarını əridən 6 QİDA

Daha çox oturaq həyat tərzi, balanssız qidalanma vərdişləri və genetik faktorlar qarın nahiyəsində yağlarına səbəb ola bilər. Ancaq bu yağları sağlam qidalanma ilə əritmək mümkün ola bilər.   -a istinadən qarın yağını azald

.

"Qadının kök və piyli olması faydalıdır" - Professor

Türkiyəli həkim, professor Oytun Erbaş maraqlı açıqlaması ilə diqqət çəkib. -a istinadən bildirir ki, doktor dərialtı piylərin sağlamlığa xidmət etdiyini bildirib. "Dərialtı piylər beyninizi, ürəyinizi sağlam saxlayar

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

.

İnsanlar niyə solaxay doğulur və beyinləri necə fərqlənir?

Sağ əli ilə rahat hərəkət edənlərin üstünlük təşkil etdiyi dünyada əksər şey solaxayları qeyri-dominant əllərindən istifadə edərək uyğunlaşmağa məcbur edir. Dünyada solaxayların payının əhəmiyyətli bir faiz təşkil etməsin

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Bu 3 məhsul xərçəngdən qoruyur

Terapevt Yelena Malışeva və kardioloq German Qandelman xərçəngin qarşısının alınması üçün faydalı olan 3 məhsulun adını açıqlayıblar. Onlar bu barədə "Birinci Kanal"da yayımlanan "Sağlam yaşa" proqramınd

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Təzyiqiniz bu qədər olduqda dərman İÇMƏYİN – Həkim AÇIQLADI

Həkim Elena Malışeva təzyiqi azaltmaq üçün spirtdən imtina etməyi tövsiyə edib. -a istinadən xəbər verir ki, o bu mövzuda "YouTube" kanalında yer alan videoda danışıb. "Təzyiqiniz 130-dan 140-a, 80-dən 90-

.

Kartofun kişilərə faydası - Cinsi aktivlik

Yediyimiz tərəvəzlər bizi tox saxlamaqla yanaşı, bir çox xəstəliklərə də məlhəm olur. axşam.az-a istinadən kartof haqqında bilmədiyiniz yeni məlumatlar təqdim edirik:. 1. Gün işığı və istilik kartofun tərkibində solanin maddəsini

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik makiyaj etmek qaydalari adlarin menasi qaslar edebi janrlar dünya mətbəxi gözəllik və makiyaj kosmetika tərəzi qiz adlari rus dilini öyrənək hakışdalar tanisliq