Sağlamlığı qoruyan möcüzəvi vasitə

Sağlamlığı qoruyan möcüzəvi vasitəZəncəfil hələ qədim zamanlarda dərman kimi istifadə olunurdu. Qədimdə təbiblər zəncəfilin köməyi ilə mədə, beyin xəstəliklərini, müxtəlif ağrıları, iltihabları müalicə edirdilər.
Zəncəfilli su çox faydalı müalicəvi və profilaktik vasitədir ki, onun köməyi ilə bir çox xəstəliklərin qarşısını almaq mümkündür.
Zəncəfilli su necə hazırlanır?
1 x.q. sürtgəcdən keçirilmiş təzə zəncəfili yarım litr isti (qaynar yox!) suda 1 saat ərzində dəmləyin və süzün. Dəmləməni gün ərzində için. İçdikdən əvvəl dəmləməyə limon və bal əlavə edə bilərsiniz. Dəmləməni yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl içmək daha faydalı sayılır.
Zəncəfilli suyun faydaları:
- Həzmi yaxşılaşdırır, mədədə ağırlıq və köp kimi simptomları aradan qaldırır.
- Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, piylərin parçalanmasını sürətləndirən və qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salan zəncəfilli su arıqlamağa kömək edir.
- Orqanizmdə iltihabları azaldır.
- Orqanizmdən artıq mayeni çıxardır və bununla da ürəyə və böyrəklərə düşən gərginliyi azaldır.
- 2-ci tip şəkərli diabet zamanı çox faydalıdır.
- Miqren, baş və oynaq ağrılarını, menstruasiya ağrılarını azaldır.
- Güclü xərçəng əleyhinə təsirə malik olduğundan xərçəngin riskini azaldır.
- Soyuqdəymə zamanı çox yaxşı kömək edir.
- Xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaqla ürək və damar xəstəliklərinin riskini aşağı salır.
- Zəncəfilli su təbii enerji içkidir. Lakin bu içkilərdən fərqli olaraq orqanizmə heç bir mənfi təsir etmədən güc və gümrahlıq verir.
Nəzərə almaq lazımdır ki, bəzi xəstəliklər zamanı zəncəfil və zəncəfil dəmləməsinin qəbulu arzuolunan sayılmır. Bu mədə xorası və qastrit (kəskinləşmə dövründə) və bəzi digər xəstəliklərə aiddir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1509   Tarix: 07 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Gecə oyanmaların səbəbi açıqlandı - Problem əlamətidir?

Gecə yuxu zamanı qısa və ani oyanmalar həmişə yuxusuzluq əlaməti sayılmır. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətində çalışan terapevt David Gurley Daily Mail nəşrinə müsahibəsində bildirib. Həkimi

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

həkim məsləhəti sac duzumleri gozel gorunmek xiyar tutmasi kostyum modelleri 2025 ayaqqabılar geyim şəkilləri kosmetika sirin qogal tapmaca vicdan seksual ağır itki