Sarıkök ilə süd: İçki niyə möcüzəli adlanır?

Sarıkök ilə süd: İçki niyə möcüzəli adlanır?Sarıkök qədim zamanlardan alternativ təbabətdə istifadə olunur. İltihab, ağrı üçün güclü vasitədir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim Suhas Kşirsagarın sözlərinə görə, bu ədviyyat təkcə oynaq ağrılarını aradan qaldırmır, həm də şəkər xəstəliyini yaxşılaşdırır, beyni stimullaşdırır, yorğunluğu aradan qaldırır və digər faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.
Stress, çirklənmə və qidaların həddindən artıq emalı kimi müasir amillər bədəndə daimi iltihaba səbəb olur. Sarıkökün əsas aktiv komponenti olan curcumin bu iltihabı azaldır, bu da öz növbəsində ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırmağa, oynaq ağrılarını və artıq yağ istehsalını azaltmağa kömək edir.
Hüceyrələrdə iltihabın azaldılması maddələr mübadiləsinə faydalı təsir göstərir, bədənin yağları daha səmərəli şəkildə yandırmasına imkan verir. Doktor Suhas vurğulayır ki, iltihab azaldıqca orqanizmdə maddələr mübadiləsi artaraq arıqlamağa səbəb olur. Bu təsir xüsusilə prediabet, diabet və hipotiroidizm kimi iltihabla əlaqəli piylənmə problemləri ilə üzləşənlər üçün faydalı ola bilər.
Tədqiqatlar həmçinin göstərir ki, curcumin yeni yağ toxumasının əmələ gəlməsini boğmağa kömək edir. Sarıkök yağları qidalandıran qan damarlarını bloklayır, nəticədə çoxlu sayda yağ hüceyrələri ölür.
Sarıkökün həm də təsirli bir antidepresan olduğu göstərilmişdir. Onun beyində iltihabı azaltmaq qabiliyyəti ilə bağlıdır ki, bu da enerjinin artmasına, idrak funksiyasının yaxşılaşmasına və daha dərin yuxuya səbəb olur. Bu qidanın birləşmələrinin oxşar antiinflamatuar təsirlərə malik olduğunu qeyd etmək vacibdir.
Son tədqiqatlar hətta zerdeçalın qaraciyəri yağlı yataqlardan təmizləməyə kömək etdiyini göstərib, bu da qaraciyərin yağ yandırmaqdan məsul olan əsas orqan olduğunu nəzərə alaraq xüsusilə vacibdir.
Sarıkökün sağlamlıq və arıqlama faydalarından yararlanmaq üçün mütəxəssislər gündə təxminən 2 çay qaşığı zerdeçal istehlak etməyi məsləhət görürlər. Çay, sarıkök suyu və qızıl süd kimi pəhrizinizə zerdeçalı daxil etməyin bir çox yolu var.
Qızıl süd maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edən ilıq bir içkidir. Bunu etmək üçün 2 stəkan açıq kokos və ya badam südü, 1 çay qaşığı sarıkök, 1/4 çay qaşığı balqabaq pastası ədviyyatı, 1/4 çay qaşığı vanil ekstraktı, 1 çay qaşığı bal və ya 1 xurma və bir çimdik qara bibər qarışdırın. Bütün maddələri qızdırdıqdan sonra onları bir qaynağa gətirməmək vacibdir. Nəticədə içki bir qarışdırıcıya dökülməlidir və köpük meydana gələnə qədər qarışdırılmalıdır. Alınan qızılı süd hazırlandıqdan dərhal sonra istehlak edilməlidir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 870   Tarix: 31 yanvar 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qarnın tez-tez quruldaması xəstəlik əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Əgər qarın qurultusu ilə yanaşı şişkinlik, ağrı, ürəkbulanma, qusma, ishal, qəbizlik, nəcisdə qan və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, bu, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin əlaməti ola bilər". -ın məlumatına gör

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Bu ətirlər hormon sistemini pozur - Açıqlama

Bəzi kimyəvi ətirlər təhlükə saçır. xəbər verir ki, bunu R.T.U. MIREA-nın qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Doroxov söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə ftalatlar, xüsusilə dietilftalat (DEP) aromanın daha uzun müddə

.

Turşu xərçəng riskini azaldır

Əhalinin böyük bir hissəsi turşuların mədə üçün yaxşı olmadığına inanaraq istehlak etməkdə tərəddüd edir. Bununla belə, onların ləzzətindən əlavə, ümumi sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olduğu ortaya çıxıb. . xəbər verir ki

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Hər gün soğan yeyin - Xəstəliklərə qarşı qoruyucu güc

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, gündəlik qidalanmada tez-tez istifadə olunan soğan təkcə yeməklərə dad qatmır, həm də ürək və damar sağlamlığını qorumaqda mühüm rol oynayır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, soğanı

.

Gel dırnaqların bilinməyən fəsadları: Gözəllik yoxsa genetik zərər?

Son illərdə qadınlar arasında məşhurlaşan gel dırnaqları estetik görünüş təqdim etsə də, sağlamlıq üçün risklər daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə gel dırnaqlarında istifadə olunan TPO (Trimetilbenzoil Difenilfosfi

.

Yuxu həbləri yaddaşa ciddi ziyan vurur - Elmi tədqiqat

Yeni araşdırmalar bəzi yuxu dərmanlarının uzunmüddətli istifadəsinin yaddaşa zərər verə biləcəyini ortaya qoyub. xəbər verir ki, "Sleep" jurnalında dərc olunan tədqiqatda, xüsusilə yaşlı insanlara təyin edilən benzodiazepinləri

.

Hər kəsin istifadə etdiyi bu şampunlar riskli ola bilər

Son dövrlərdə saç boyası tərkibli şampunlara maraq artıb. Bir çox insan saçlarını həm tez, həm də rahat şəkildə rəngləmək üçün bu məhsullara üstünlük verir. xəbər verir ki, xarici mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu ti

turlar.az

sac duzumleri toy makiyaji sekilleri gozel gorunmek geyim dəbləri böyürtkənin faydaları kəpək moda lüğəti kosmetika qoğalın nağlı novruza aid dostluq sirniyatlar gözellik