Sarımsağın faydaları
Sarımsağın, yeyilməmişdən əvvəl yaxşıca əzilməsi və 10 dəqiqə gözlədilməsi təklif edilir...
Gündəlik 1 diş çiy sarımsağın yeyilməsi, bakteriyalara qarşı antibiotik təsiri edəcəyi və insan sağlamlığını müsbət istiqamətdə təsir edəcəyi, çox köhnədən bəri bilinir. Gözlənilən faydanın tam olaraq görülə bilməsi üçün çiy yeyilməsi lazım olan sarımsağın, yeyilmədən əvvəl yaxşıca əzilməsi və 10 dəqiqə gözlədilməsi təklif edilir. Prof. Dr. Ülvi Zeybek, sarımsağın bütün faydalarını açıqladı.
Qurudulmuş sarımsaqda olan "Kyolic" adlı maddə xərçəngli hüceyrələrin iş sürətini yüzdə 70 nisbətdə azaltdığı ortaya çıxdı. Elm adamları sarımsaq yeyənlərin, sarımsaq yeməyənlərə nisbətlə mədə xərçənginə yüzdə 50 nisbətdə daha az tutulduğunu təyin etmişdir. Sarımsaq nizamlı şəkildə yeyildiyində rektum xərçəngi riskini də 2/3 nisbətində azaltdığı təyin olunmuşdur. Sarımsağın antikansorojen olaraq həm maneə törədici, həm də müalicə edici xüsusiyyəti sübut edilmişdir. Sarımsaqdan gözlənilən faydanın tam olaraq görülə bilməsi üçün çiy yeyilməsi lazımdır.
Sarımsağın digər faydaları:
- İmmunitet sistemini gücləndirər.
- Həzmə köməkçi olar.
- Xolesterolu, qan təzyiqini və qan laxtalanmasını salar.
- Hüceyrə yaşlanmasını yavaşladar.
- Siqaretin zərərli təsirlərini azaldar.
- Toksik təsirlərinə mane olar.
- Təzyiqi, qan dövranını və sinir sistemini nizamlar.
- Hüceyrə yeniləyici, iştah açan və damarları genişlədici xüsusiyyətə malikdir.
- Revmatizma və ağciyər xəstəliklərini müalicə edər.
- Cinsi gücü artırar.
- Beyin hüceyrələrinin yenilənməsini sürətləndirər.
- Saç tökülməsini önləyər.
- AIDS müalicəsində istifadə edilər.
- Şəkər xəstəliyi müalicəsinə kömək edər.
- Ürəyi qüvvətləndirər.
f Paylaş