Səhhətimiz üçün ən təhlükəli şirniyyatlar açıqlanıb
Ən təhlükəli şirniyyatlar tərkibində çoxlu miqdarda şəkər və trans yağları olanlardır.
Milli.Az faktxeber.com-a istinadən bildirir ki, bu barədə həkim dietoloq Elena Solomatina "Veçernaya Moskva"ya müsahibəsində bəyan edib.
Məlumata görə, trans yağları şirniyyatda marqarinin əvəzedicisi olaraq istifadə olunur.
Ümumiyyətlə, parlaq rəngləri olan şirniyyat almaq tövsiyə olunmur. Bu ilk növbədə "ponçik"lərə aiddir. Həkimin sözlərinə görə, bu yemək "mədə üçün bir bomba" dır: "Təəssüf ki, bu məhsullar istehsalda çox ucuz olduğu üçün çox satın alınır".
Bundan başqa elastik rezini xatırladan marmeladdan da çəkinməyə çağrılıb. Həqiqi marmeladda - agar-agar, sünilərində isə kimyəvi qatılaşdırıcılardan istifadə olunur.
Şirin qazlı içkilər də ciddi bir təhlükədir. Bu, əslində çox sayda boya, şəkər və karbon qazı olan sudur, bu qarışığın bədən tərəfindən udulmasını sürətləndirir. Qazlı sularda kalsiumu bədəndən çıxaran fosfor turşusu var.
"Bütün dünyada məşhur olan amerika içkisi unitazları təmizləmək üçün yaxşıdır - o, kalsium ərpini həll edir", - deyə dietoloq vurğulayıb.
Milli.Az /news.milli.az