Səhhətimiz üçün ən təhlükəli şirniyyatlar açıqlanıb

Səhhətimiz üçün ən təhlükəli şirniyyatlar açıqlanıbƏn təhlükəli şirniyyatlar tərkibində çoxlu miqdarda şəkər və trans yağları olanlardır.
Milli.Az faktxeber.com-a istinadən bildirir ki, bu barədə həkim dietoloq Elena Solomatina "Veçernaya Moskva"ya müsahibəsində bəyan edib.
Məlumata görə, trans yağları şirniyyatda marqarinin əvəzedicisi olaraq istifadə olunur.
Ümumiyyətlə, parlaq rəngləri olan şirniyyat almaq tövsiyə olunmur. Bu ilk növbədə "ponçik"lərə aiddir. Həkimin sözlərinə görə, bu yemək "mədə üçün bir bomba" dır: "Təəssüf ki, bu məhsullar istehsalda çox ucuz olduğu üçün çox satın alınır".
Bundan başqa elastik rezini xatırladan marmeladdan da çəkinməyə çağrılıb. Həqiqi marmeladda - agar-agar, sünilərində isə kimyəvi qatılaşdırıcılardan istifadə olunur.
Şirin qazlı içkilər də ciddi bir təhlükədir. Bu, əslində çox sayda boya, şəkər və karbon qazı olan sudur, bu qarışığın bədən tərəfindən udulmasını sürətləndirir. Qazlı sularda kalsiumu bədəndən çıxaran fosfor turşusu var.
"Bütün dünyada məşhur olan amerika içkisi unitazları təmizləmək üçün yaxşıdır - o, kalsium ərpini həll edir", - deyə dietoloq vurğulayıb.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1366   Tarix: 28 may 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

turlar.az

adlarin menasi donlar 2025 qadin sayti cavanlaşdırıcı maskalar şirniyyat terevezler hamiləlikdə kosmetika kahfe fali burcler haqqinda novruz hakışdaları dostluq bayati