ŞƏKƏR XƏSTƏLIYININ TAM QARŞISINI ALIR VƏ DAHA 1001 DƏRDIN DƏRMANIDIR!
SaqlamHeyat.az xarici mətbuata istinadən bildirir ki, dünyada təxminən 415 milyon diabet xəstəsi var və bu rəqəm proqnozlara görə getdikcə artır. Bu səbəblə diabet başlanğıcındakı insanlar üçün tədbir görmək son dərəcə mühümdür.
Dünya miqyasında təxminən 415 milyon diabetli olduğu və bu rəqəmin gələcək illərdə əhəmiyyətli dərəcədə artacağı ehtimal edilir. Bu səbəblə prediyabetik mərhələdəki və diabet başlanğıcındakı insanlar üçün açılan tədbir strategiyaları əhəmiyyət qazanır.
İngilis alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, zəncirotu kökü lifi diabet riskini azaltmaqda çox mühüm təsirə malikdir.
Zənciotu diabetin qarşısını alır.
Zəncirotu, dandelion və ya hindiba, yaşıllıqları məğlub edən A vitamini anbarı bir bitkidir. Zəngin qida tərkibi ilə Qırmızıdərililər tərəfindən də çox istifadə edilir.
Ən çox qaraciyər xəstəlikləri, böyrək xəstəlikləri, dalaq problemləri, cərrahi vəziyyətlər, həzm problemləri, dəri xəstəlikləri müalicələrində istifadə olunur və çox təsirlidir.
Ənənəvi və alternativ tibbdə çox yaxşı bir sidikqovucudur.
Kökündən çay kimi istifadə etmək xərçəng xəstəliyində olduqca faydalıdır.
Tonik olaraq istifadə edildilir, həzm və qan dövran xəstəliklərinin müalicəsində təsirlidir.
Bitkinin gövdəsi, yarpaqları, kökləri təzə olaraq çay halında, kapsula halında ya da qurudulmuşbir şəkildə istifadə edilə bilər.
Yetişərkən etilen qazı ifraz etdiyi üçün meyvə bağçalarında meyvələrin tez yetişməsinə kömək edir, ətrafındakı digər bitkilərin böyüməsini yavaşladır, yəni meyvə bağçasında digər yabanı bitkilərin inkişafını ləngidir...
Çiçək açmadan əvvəl yığırsınızsaa ciy olaraq salatlarda istehlak edə bilərsiniz, sonradan yarpaqları acilaşır, o zaman 5 dəqiqə qaynar suda qaynadıb sonra bişirərək istifadə etməyi təklif edilir. Qaynatma suyu atıldıqdan sonra 15 dəq. qaynadılıb suyu süzüldükdən sonra üzərinə zeytun yağında qovurub, əzilmiş sarımsaqll qatıqla xidmət edilir.
Bu bitkinin icinə bir az pomidor rəndələyib makaron sousuna da qata bilərsiniz. Əsas olan yeməyinizdir, cunku şəfa qaynağıdır. Yarpaqları kimi hələ cicək açmamaış tumurcuqlarını da istehlak edə bilərsiniz.
Payızda kökünü qurudaraq çay istehsalında istifadə etməniz də mümkündür.
Çiçəklərini qoparınca axan südü üzünüzə sürtə bilərsiniz, bu üzdəki ləkələrə yaxşı təsir edir. Üzün dərisinin parlaqlığını təmin etdiyi deyilir. Ari sancmasına, ekzema və sızanağa qarşı da təsirlidir. Ancaq bəzən allergiyaya yol aça biləcəyinə də diqqətli olun.
Yan təsiri olmadığı deyilsə də xora və bağırsaq infenksiyası olanların istifadə edilməməsi lazım olduğuna dair məlumatlara rast gəlinir.
Çiçəkləri ilə pivə və şərabı edilər. Bogaz ağrılarına qarşı bir növ şirin jele etmək istəsəniz 365 ədədə qədər yaxşıca açmış çiçəklərini yığıb suda qaynadın və süzün. Çıxan suyunun ağırlığında şəkərlə qaynadıb içinə bir limon sıxın. Mürəbbə keyfiyyətini alinca şüşə qaba doldurun. Qışda boğaz ağrısı və sadalanan başqa xəstəliklərdə şəfalı bir təbii dərman kimi istifadə edin...