Şəkərə xeyirdir, ürəyi gücləndirir, dərini gözəlləşdirir
200-dən çox növü olan kətan toxumu orqanizm üçün ən faydalı qidalardandır. Amma onu həddindən çox qəbul etmək orqanizm üçün ziyandır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, həm arıqlamağa kömək edən, həm də sağlamlıq üçün faydalı olan bu qidanın bir çox növü var.
Tərkibində proteyn, omeqa 3 vitamini mövcuddur. Yaşlanmanın qarşısını alır. Bədəndəki piyləri parçalayır. Həm də immuniteti gücləndirir.
Toxluq hissi yaradan kətan toxumu qandakı şəkər balansını tənzimləyir. Metobolizmanın güclü işləməsinə yardımçı olur. Qəbizlik problemini aradan qaldırır.
Tərkibindəki E vitamini dırnaqları möhkəmləndirir, saç tökülməsinin qarşısını alır, dərini nəmləndirir, səpkiləri aradan qaldırır.
Xərçəngdən əziyyət çəkənlər müalicə ərəfəsində kətan toxumundan istifadə edə bilər. Ürəyin işini möhkəmləndirir, problemləri aradan qaldırır.
Çalışın kətan toxumunu çiy yeməyin. Çünki tərkibində toksinlər var. Onu qovurub, qatığa, salata qataraq yeyə bilərsiniz. Yağından rahat istifadə etmək mümkündür. Uağını saç dibinə, dırnağa, üzə çəkmək olar.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Sahibinin stressi heyvanlarda ürək problemlərinə səbəb olur
Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz
Bu, orqanizm üçün siqaretdən təhlükəlidir
"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"
Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa övladları ilə qəzaya düşdü
Vəfa Şərifovaya ağır itki