Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulur
Şərab içərkən qədəhləri toqquşdurmaq antik dövrlərdən qalma bir adətdir.
Qədim zamanlarda insanlar düşmənlərini evlərinə qonaq çağırıb, onlara zəhərli içki təqdim edərlərmiş. Evə gələn qonaq içkini içdikdən sonra ölərmiş. Uzun illər bu cür adam öldürmək üsulu davam etdikdən sonra, kimsə başqasının əlindən şərab içməyib. Sonralar evə gələn qonağın ev sahibindən qorxmaması üçün qədəh toqquşdurmaq qaydası dəbə düşüb. Bu qaydaya əsasən şərabı süzən adam, qədəhləri toqquşdurduqdan sonra əvvəlcə öz qədəhini yuxarıya qadırıb, bir neçə udum öz şərabından içir. Bununla o, şərabın zəhərli olmadığını sübut edir və ətrafdakılara da içməyi təklif edir.
Bu bir şərab içmək mədəniyyətidir.
Unutmayın şərabın insan orqanizminə müsbət təsirindən cox mənfi təsiri vardır.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu