Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulur
Şərab içərkən qədəhləri toqquşdurmaq antik dövrlərdən qalma bir adətdir.
Qədim zamanlarda insanlar düşmənlərini evlərinə qonaq çağırıb, onlara zəhərli içki təqdim edərlərmiş. Evə gələn qonaq içkini içdikdən sonra ölərmiş. Uzun illər bu cür adam öldürmək üsulu davam etdikdən sonra, kimsə başqasının əlindən şərab içməyib. Sonralar evə gələn qonağın ev sahibindən qorxmaması üçün qədəh toqquşdurmaq qaydası dəbə düşüb. Bu qaydaya əsasən şərabı süzən adam, qədəhləri toqquşdurduqdan sonra əvvəlcə öz qədəhini yuxarıya qadırıb, bir neçə udum öz şərabından içir. Bununla o, şərabın zəhərli olmadığını sübut edir və ətrafdakılara da içməyi təklif edir.
Bu bir şərab içmək mədəniyyətidir.
Unutmayın şərabın insan orqanizminə müsbət təsirindən cox mənfi təsiri vardır.
Milli.Az /news.milli.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI
Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq
Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı