Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulur

Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulurŞərab  içərkən  qədəhləri  toqquşdurmaq  antik  dövrlərdən  qalma  bir  adətdir.
Qədim  zamanlarda  insanlar  düşmənlərini  evlərinə  qonaq  çağırıb, onlara  zəhərli  içki  təqdim edərlərmiş. Evə  gələn  qonaq  içkini  içdikdən  sonra  ölərmiş. Uzun  illər  bu  cür  adam öldürmək üsulu  davam  etdikdən  sonra, kimsə  başqasının  əlindən  şərab  içməyib. Sonralar  evə  gələn  qonağın ev  sahibindən  qorxmaması  üçün  qədəh  toqquşdurmaq  qaydası  dəbə  düşüb. Bu  qaydaya  əsasən şərabı  süzən  adam,  qədəhləri  toqquşdurduqdan  sonra  əvvəlcə  öz  qədəhini  yuxarıya  qadırıb, bir neçə  udum  öz  şərabından  içir. Bununla  o,  şərabın  zəhərli  olmadığını  sübut  edir  və  ətrafdakılara da  içməyi  təklif  edir.
Bu  bir  şərab  içmək  mədəniyyətidir.
Unutmayın şərabın insan orqanizminə müsbət təsirindən cox mənfi təsiri vardır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1354   Tarix: 22 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Robot ağrıkəsicilər hazırlandı - Toxumanı tapıb sağaldır, sonra da yox olur

Alimlər damarlar vasitəsilə üzərək dərman çatdıra bilən və hədəfə çatdıqdan sonra bədəndə həll olaraq yox olan mikro ölçülü robotlar yaradıb, heyvanlar üzərində uğurla test ediblər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Scienc

.

Səhərlər enerjili oyanmağın sirri: Yatmazdan əvvəl otağınıza qoyun

Gündəlik yorgunluq, motivasiya çatışmazlığı və bitməyən halsızlıq çox vaxt keyfiyyətli yuxunun olmamasından qaynaqlanır.  xəbər verir ki, səhərlər enerjili oyanmağın yolu isə düşündüyünüz qədər mürəkkəb deyil. . Ev şəraitind

.

Libidonun ən böyük 3 düşməni açıqlandı

Cinsi marağın azalmasının əsas səbəbləri fizioloji, psixoloji və sosial-mədəni faktorlarla bağlıdır. xəbər verir ki, bunu seksoloq Milana Sokolova deyib. O bildirib ki, fizioloji səbəblər arasında xroniki xəstəliklər, hormo

.

Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir

Dünyanın ən güclü 10 qidası açıqlanıb. xəbər verir ki, "Forbes" sağlamlıq üzrə aparılan araşdırmalar əsasında mütləq istifadə edilməli olan 10 təbii qidanın siyahısını açıqlayıb. Bu məhsulların orqanizmi gücləndirdiyi

.

Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi

"Son zamanlar 8-12 yaş aralığındakı uşaqlarda bel və boyun ağrıları ilə bağlı şikayətlər nəzərəçarpacaq dərəcədə artıb. Halbuki, illər öncə uşaqlarda belə problemlər olmurdu. Bunu fizioterapevt Səidə Kərimova "Xəzə

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir

Alma yemək xolesterinin səviyyəsini 5-8% qədər azalda bilər. xəbər verir ki, bunu həkim-kardioloq, tibb elmləri namizədi Elena Reznik deyib. Onun sözlərinə görə bu xüsusilə orta səviyyəli xolesterin və ya profilaktik məqsə

.

Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?

Müasir həyat tərzi insanları uzun müddət oturmağa məcbur edir və bu, əslində, insan skelet-əzələ sistemi üçün təbii olmayan bir vəziyyətdir.  xəbər verir ki, aparılan araşdırmalar göstərir ki, mütəmadi idman belə saatlarl

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

turlar.az

aksessuarlar reseptler toy makiyaji sekilleri badimcandan qisa hazirliq azad qadin sac duzumleri qara qaragat kosmetika damla şebnem tovuzlu aybawi qaynana hakista ekizler