Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulur

Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulurŞərab  içərkən  qədəhləri  toqquşdurmaq  antik  dövrlərdən  qalma  bir  adətdir.
Qədim  zamanlarda  insanlar  düşmənlərini  evlərinə  qonaq  çağırıb, onlara  zəhərli  içki  təqdim edərlərmiş. Evə  gələn  qonaq  içkini  içdikdən  sonra  ölərmiş. Uzun  illər  bu  cür  adam öldürmək üsulu  davam  etdikdən  sonra, kimsə  başqasının  əlindən  şərab  içməyib. Sonralar  evə  gələn  qonağın ev  sahibindən  qorxmaması  üçün  qədəh  toqquşdurmaq  qaydası  dəbə  düşüb. Bu  qaydaya  əsasən şərabı  süzən  adam,  qədəhləri  toqquşdurduqdan  sonra  əvvəlcə  öz  qədəhini  yuxarıya  qadırıb, bir neçə  udum  öz  şərabından  içir. Bununla  o,  şərabın  zəhərli  olmadığını  sübut  edir  və  ətrafdakılara da  içməyi  təklif  edir.
Bu  bir  şərab  içmək  mədəniyyətidir.
Unutmayın şərabın insan orqanizminə müsbət təsirindən cox mənfi təsiri vardır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1381   Tarix: 22 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Uzun ömür yaşamaq istəyirsinizsə, yatın

Pis yuxu rejimi beynin "təmizlənməsinə" mane olur və toksinlərin yığılmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə alimlər xəbərdarlıq edir. Beyin toxumalarında yığılan toksinlərin, o cümlədən Alzheimer xəstəliy

turlar.az

aksessuarlar qadın geyimi gozel gorunmek plastik əməliyyat cinsi xəstəliklər şir bürcü biz və kişilər kosmetika vetene aid bayati masturbasiya hakistalar novruz bayramı azerbaycan