Şərab içərkən qədəhlər niyə toqquşdurulur
Şərab içərkən qədəhləri toqquşdurmaq antik dövrlərdən qalma bir adətdir.
Qədim zamanlarda insanlar düşmənlərini evlərinə qonaq çağırıb, onlara zəhərli içki təqdim edərlərmiş. Evə gələn qonaq içkini içdikdən sonra ölərmiş. Uzun illər bu cür adam öldürmək üsulu davam etdikdən sonra, kimsə başqasının əlindən şərab içməyib. Sonralar evə gələn qonağın ev sahibindən qorxmaması üçün qədəh toqquşdurmaq qaydası dəbə düşüb. Bu qaydaya əsasən şərabı süzən adam, qədəhləri toqquşdurduqdan sonra əvvəlcə öz qədəhini yuxarıya qadırıb, bir neçə udum öz şərabından içir. Bununla o, şərabın zəhərli olmadığını sübut edir və ətrafdakılara da içməyi təklif edir.
Bu bir şərab içmək mədəniyyətidir.
Unutmayın şərabın insan orqanizminə müsbət təsirindən cox mənfi təsiri vardır.
Milli.Az /news.milli.az









Hakışta
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"
Məşhur rusiyalı bloger 21 yaşında vəfat etdi
Tacirin mənə sözü varsa, gərək üzümə deyərdi' - Balaəli
COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki
Duru gözəllikdən ifrat çirkinliyə: norma nədir?