Sətəlcəm və revmatizmi bal ilə müalicə edin - RESEPT

Sətəlcəm və revmatizmi bal ilə müalicə edin - RESEPTHeç kəsə sirr deyil ki, bal min bir dərdin dərmanı sayılır. Bu sirrli məhsul bir çox xəstəliyin müalicəsində istifadə olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, baldan bir neçə formada məcun hazırlaya bilərsiniz.
Onlardan bir neçəsini təqdim edirik:
-Qrip simptomları zamanı təbii bal və sürtkəcdən keçirilmiş sarımsağın qarışığını hazırlamaq müalicəvi effekt verir. Yatmazdan əvvəl ilıq, qaynanmış suya və ya südə bir xörək qaşığı bal əlavə edərək qəbul etmək də müsbət təsir göstərir. Qripdən şübhələndiyiniz zaman xüsusi bitki tərkibi ilə müalicə olunmaq məqsədəuyğundur. Bunun üçün 1 xörək qaşığı təbii balı, 1 xörək qaşığı itburnu, qarağat və moruğ qarışığını qaynar suya töküb 15 dəqiqə gözləmək lazımdır. Belə müalicəni gündə üç dəfə yeməkdən yarım saat əvvəl, 0,5 stəkan içmək lazımdır.
-Hərarət azaldan və sətəlcəmə qarşı vasitə kimi soyuqdəymə zamanı qeyd etdiyimiz müalicə metodlarından isifadə etmək faydalıdır: 1 xörək qaşığı cökənin güllərini və moruğun giləmeyvələrini 2 stəkan isti suya tökün, 5 dəqiqə qaynadın və soyumaq üçün kənara qoyun. Həlim soyuduqdan sonra süzün və üzərinə 2 xörək qaşığı bal əlavə edib həll edin. Müalicəvi içkini gündə 3-4 dəfə, 0,5 stəkan qəbul etmək lazımdır.
-Anginadan qorunma vasitəsi kimi növbəti tövsiyə - 1 xörək bal və çobanyastığını (aptekdən əldə edə bilərsiniz) 250 ml qaynar suya əlavə edib, dəm alması üçün gözləyin (yarım saatdan az olmamaq şərti ilə). Gündə üç dəfə yaxalama üçün istifadə edin.
-Radikulit və ya revmatizm ağrılarından azad olmaq üçün xalq təbabətində bunlar məsləhət görülür: Turpu kəsərək içi ovulur. İçərisini balla doldurularaq, 4 saat saxlanılır. Sonra yaranan şirə ilə ağrılı yerləri ovxalamaq məsləhət görülür. Müntəzəm istifadə etsəniz müsbət nəticə əldə edəcəksiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1384   Tarix: 25 yanvar 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yemək yeyərkən su içməyin- Qastroenteroloqdan xəbərdarlıq

Ürək yanması yaşayan insanların suyu necə içməli olduğu ilə bağlı qastroenteroloq xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova mədəyə əlavə yük düşməməsi üçün qida ilə eyni anda su içməyin məsləhə

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

sac duzumleri sade makiyaj sekilleri qadın geyimi ayaq dirnaqlara qulluq sızanaqlara qarşı maska həsrət şəkilləri qış tədarükü kosmetika 8 mart novruz hakisdalari gəncə haxisda efsane