Soğanın hansı növü daha faydalıdır?

Soğanın hansı növü daha faydalıdır?Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir.
Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?
Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq.
İmtahandan əvvəl bunları YEYİN
Qəbizliyi dərhal aradan qaldıran tərəvəz
Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər
Milli.Az medicina-ya istinadən xəbər verir ki, biotexnoloq, dietoloq Tatyana Zaleteva soğanın müxtəlifliyinin təsirindən danışıb:
"Soğanı faydalı edən onda olan kükürd birləşmələridir, Onlar immun sistemin zülal sintezini stimulə edir.
Məhz kükürd soğana acılıq və göz yaşardıcılıq verir.
Kükürd daha çox ağ baş soğandadır.
Qırmızı və bənövşəyi soğanda ən güclü antioksidantlardan biri antosian var.
Eləcə də soğanda sutkalıq normanın 50% qədər kobalt var. Kobalt immun sistem üçün vacibdir.
Kobalt, kükür gialuron turşusu sintez edərək dərinin cavanlığını təmin edir.
Ən vitaminli isə təzə yaşıl soğandır.
Onda beta karotin, C, E,K vitaminləri var.
Ürək, qan və damarlar üçün o faydalıdır.
Adi soğandan bir qədər bahalı olan Porey A, C, K, karotin, minerallar və kremniy mənbəyidir. Bu soğanda bütün soğanların 2 qat artıq faydası birləşib. Kremniy fosfor və kalsiumun mənimsənilməsini təmin edir.
Soğanı marinad edəndə, yüngül pörtlədəndə xassələrini itirmir. Ona görə salatlar, kabablar, ət yeməkləri yanında soğan verin.
Ürək xəstələri üçün yaşıl soğan və qırmızı soğan faydalıdır.
Ümumiyyətlə, bir növ soğan yox, bütün növ soğanları mütəmadi qəbul edin".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 979   Tarix: 17 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

yemek reseptleri toy makiyajlari gelinlikler vannalar kısa saç hörükləri cavanlasdirici maskalar uşaq dünyası kosmetika kley lekesi maya maskasi kondom tərəzi bürcü seksual