Soğanın hansı növü daha faydalıdır?
Soğan immuniteti möhkəmlədir, dərini cavanlaşdırır, virusları öldürür, damarları təmizləyir.
Amma hansı soğanı daha çox yeməliyik- yaşıl, ağ, yoxsa qırmızı?
Eləcə də porey soğanı unutmamalıyıq.
İmtahandan əvvəl bunları YEYİN
Qəbizliyi dərhal aradan qaldıran tərəvəz
Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər
Milli.Az medicina-ya istinadən xəbər verir ki, biotexnoloq, dietoloq Tatyana Zaleteva soğanın müxtəlifliyinin təsirindən danışıb:
"Soğanı faydalı edən onda olan kükürd birləşmələridir, Onlar immun sistemin zülal sintezini stimulə edir.
Məhz kükürd soğana acılıq və göz yaşardıcılıq verir.
Kükürd daha çox ağ baş soğandadır.
Qırmızı və bənövşəyi soğanda ən güclü antioksidantlardan biri antosian var.
Eləcə də soğanda sutkalıq normanın 50% qədər kobalt var. Kobalt immun sistem üçün vacibdir.
Kobalt, kükür gialuron turşusu sintez edərək dərinin cavanlığını təmin edir.
Ən vitaminli isə təzə yaşıl soğandır.
Onda beta karotin, C, E,K vitaminləri var.
Ürək, qan və damarlar üçün o faydalıdır.
Adi soğandan bir qədər bahalı olan Porey A, C, K, karotin, minerallar və kremniy mənbəyidir. Bu soğanda bütün soğanların 2 qat artıq faydası birləşib. Kremniy fosfor və kalsiumun mənimsənilməsini təmin edir.
Soğanı marinad edəndə, yüngül pörtlədəndə xassələrini itirmir. Ona görə salatlar, kabablar, ət yeməkləri yanında soğan verin.
Ürək xəstələri üçün yaşıl soğan və qırmızı soğan faydalıdır.
Ümumiyyətlə, bir növ soğan yox, bütün növ soğanları mütəmadi qəbul edin".
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik VƏRDİŞ
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq