Şokaladlı, qozlu və kokoslu tort

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortƏrzaqlar: Şokaladlı, qozlu və kokoslu tort

Biskvit üçün:

10 ədəd yumurta
2 st şəkər tozu
2 st un
2 x.q kakao
1 ç.q vanil

Krem üçün: Şokaladlı, qozlu və kokoslu tort

1 banka qatılaşdırılmış süd
200 qr kərə yağı
1/2 ç.q vanil

Bəzək üçün: Şokaladlı, qozlu və kokoslu tort

Şokalad
Kokos
Qoz ləpəsi

Hazırlanması:

Kremi hazırlamaq üçün bax. Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem

Bu tortu hazırlamaq üçün biskviti iki dəfəyə çalırıq. Birincini  hazırlamaq üçün 5 yumurtanın sarısını ağından ayırırıq. Ağını köpüklənənə qədər çalırıq.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortŞəkər tozunu az-az töküb çalırıq.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortYumurta sarılarını bir-bir töküb çalırıq.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortUnu və vanili əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortQaba kağız qoyub qarışığı töküb bərabər yayırıq.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortİkincini hazırlamaq üçün yenə eyni qayda ilə 5 yumurta, 1 st şəkər tozu, 1 st undan çalırıq. Unu əlavə edib çaldıqdan sonra qarışığa kakaonu qarışdırırıq.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortQaba yenə kağız qoyub xəmiri tökürük.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortHər ikisini 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranədək bişiririk. (təx. 15-20 dəq.)

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortBiskvitləri qabdan çıxardırıq. Soyuduqdan sonra üzünü bıçaqla nazik kəsib götürürük.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortSap vasitəsi ilə biskvitlərin hər ikisini də bərabər iki hissəyə bölürük.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortŞokaladlı, qozlu və kokoslu tortBirinci kakaolu biskvitin alt hissəsini qoyub kremləyib qoz səpirik.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortİkinci kakaosuz xəmirin üst hissəsini qoyub kremləyib qoz səpirik.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortÜçüncü  kakaolu biskvitin üstünü qoyub kremləyib qoz səpirik.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortAxırıncı kakaosuz biskvitin alt layını qoyub tortun üzünü və yanlarını kremləyirik.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortTortu əlimizə alıb yanlarını şokalad qırıntıları ilə bəzəyirik.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortTortun üzünü 12 hissəyə bölüb xətləyirik və zövqə görə kokos, şokalad və qozla bəzəyirik.

Şokaladlı, qozlu və kokoslu tortŞokaladlı, qozlu və kokoslu tortNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 11714   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

toy gecesi yay kolleksiyasi kosmetoloq mütləq bilməlisiniz təmizlik masqalar qish geyimleri kosmetika geyim nagillar kahfe kali novruz bayramına aid bakışta azerb clpaq qadinlari