Soyuqdəymə zamanı bu qidaları yeməyin

Soyuqdəymə zamanı bu qidaları yeməyin"Soyuqdəymə zamanı orqanizm bütün resurslarını virus infeksiyası ilə mübarizəyə yönəldir, buna görə də onu ağır qidalarla yükləməmək vacibdir".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə endokrinoloq, diyetoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva xəbərdarlıq edib.
O qeyd edib ki, qidanın həzmi çox enerji tələb edir, buna görə də sadə və asan həzm olunan məhsullar seçmək, fastfud, qəlyanaltılar, qazlı içkilər, eləcə də yağlı və qızardılmış qidalardan çəkinmək lazımdır.
"İştaha olmadıqda toksinlərin çıxarılmasını sürətləndirmək üçün su rejimini qorumaq vacibdir. Əgər yemək istəmirsinizsə, giləmeyvə şirələri və ya bal ilə süd kimi sadə karbohidratlardan enerji almaq olar, bu, gücü bərpa etməyə və susuzlaşmanın qarşısını almağa kömək edəcək", - deyə həkim bildirib.
O, həmçinin qırmızı əti, çörək-bulka məmulatlarını və şirniyyatı rasiondan çıxarmağı tövsiyə edib.
Həkimin sözlərinə görə, ən uyğun yeməklər yağsız bulyonda (toyuq və ya balıq) hazırlanmış şorbalar, bişmiş tərəvəzlər, yarma, bişmiş toyuq əti, yağsız balıq, həmçinin az miqdarda meyvə (daha yaxşı bişmiş), kəsmik yeməkləri və turş süd məhsulları olacaq.
Eyni zamanda, o qeyd edib ki, liflərlə zəngin olan təzə tərəvəz və meyvələr ağırlıq hissi yarada bilər, buna görə də onları bərpa dövrünə saxlamaq daha yaxşıdır.
"Xəstəlik zamanı qida sadə, faydalı və asan həzm edilən olmalı, zülallar, karbohidratlar və az miqdarda faydalı yağlar ehtiva etməlidir. Qaynatma, bişirmə, buğlama və buxarda bişirmə kimi hazırlama üsulları üstünlük təşkil edir. Qida nə qədər yumşaq və homogen olarsa, bir o qədər asan həzm olunacaq. Bulyonlar, şorbalar, sıyıqlar və yaxşı bişmiş ət xəstəliyin ilk günlərində ən yaxşı seçimdir. Vəziyyət yaxşılaşdıqca tədricən normal qidalanmaya qayıtmaq olar", - deyə mütəxəssis əlavə edib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 811   Tarix: 28 sentyabr 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Meyvələri bu saatda yeməyin, yoxsa

Meyvələr sağlam qidalar olsa da, günün istənilən vaxtında yemək düzgün deyil.   -a istinadən bildirir ki, nahar və ya şam yeməyindən bir neçə saat əvvəl meyvə qəlyanaltısı da düzgün addımdır. Amma axşam meyvə yemək səhvdir

.

Bu ölkədə Səhiyyə Nazirliyi əhalini öpüşməməyə çağırdı

Qana Milli Səhiyyə Xidməti ölkə əhalisinə qeyri-adi bir müraciət edib. Qurum sakinləri öpüşməkdən və cinsi əlaqədən imtina etməyə çağırıb. -a istinadən xəbər verir ki, çağırış ölkədə meymunçiçəyi ilə yoluxma hallarının artmas

.

Solaryum bu xəstəliyə səbəb olur – Xəbərdarlıq

Dəri xərçənginin həm qadınlarda, həm də kişilərdə ən çox rast gəlinən xərçəng növlərindən birinə çevrilib.   -a istinadən bildirir ki, türkiyəli Dermatoloq Dr. Handan Erol Mart xüsusilə gənclər arasında geniş yayılan solaryumlarda

.

Paket çaydan istifadə edəndə bu səhvə yol verməyin

Bir çoxları paket çaydan istifadə etdikdən sonra sudan sıxıb çıxarır. Bu vərdiş çox təhlükəlidir.   -a istinadən bildirir ki, qalan çay yarpaqlarını torbadan stəkan içinə sıxdıqda, bioloqların fikrincə, çayın tərkibində ola

.

Uşaq niyə sözə qulaq asmır? - Əsas səbəblər

Böyüklər övladlarının mükəmməl itaət nümayiş etdirmələrini istəyirlər, lakin belə mükəmməl davranışa nadir hallarda rast gəlinir. Bir qayda olaraq, vəziyyət bizim istədiyimizdən qat-qat mürəkkəbdir.   -a istinadən bildiri

.

Çia toxumunun faydaları

Çia toxumları (salvia hispanica) sağlam qidalardan biri olduğu üçün son illərdə ən çox tələbat yaranan bitkiyə çevrilmişdir. Asanlıqla həzm olunan və reseptlərə əlavə olunan çox yönlü tərkib hissəsinə malikdir. Kiçik ölçül

.

Ekspertlər ən yaxşı kərə yağlarının ADLARINI AÇIQLADI

Kərə yağı tez-tez alıcılarda keyfiyyətinə və təbiiliyinə şübhə yaradan məhsuldur. Roskontrol müxtəlif brendlər üzərində araşdırma aparıb və təhlükəsiz və yüksək keyfiyyətli hesab edilə bilən brendlərin siyahısını tərtib edib

.

Ağartı məhsulu yeyə bilməyənlər bunu oxusun

Laktoza qarşı dözümsüzlük bir çox insanın qarşılaşdığı, lakin hələ də az tanınan həzm problemidir. Bu pozğunluq laktoza adlanan süd şəkərini həzm edə bilməməsinə aiddir.  axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bir çoxları sü

.

Bu içkilər insulta səbəb olur - Araşdırma

Qazlı içkilər, meyvə şirələri və qəhvə gün ərzində ən çox istehlak edilən içkilər sırasındadır. -a istinadən xəbər verir ki, son araşdırmalar bu içkilərdən tez-tez istifadə edənləri gözləyən bir riski üzə çıxarıb. 27 ölkəd

turlar.az

sonxeber.az yay kolleksiyasi geyim seçimi həkim məsləhəti boşanmalar hakista xina yaxdi sozleri tutun faydalari kökəlməyin yolları kosmetika qiz burcu rus dilini oyrenek 2ci ders vətən həsrətinə aid bayatılar atalar sozu turpun nağlı