Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar

Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalarSoyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə, orqanizmdə iltihabı artıra biləcək bir sıra qidaları məhdudlaşdırmaq vacibdir
Bu məhsullara ilk növbədə şəkər daxildir. Patogen orqanizmlər də daxil olmaqla gözəl bir qida mühitidir və soyuqdəymə zamanı şəkərdən sui-istifadə limfa sistemini zəiflədə bilər.
Bütün süd məhsullarını da məhdudlaşdırmağa dəyər. Bu cür məhsulların böyük faydalarına baxmayaraq, onlar seliki qalınlaşdırır və nəfəs almağı çətinləşdirir.
Siz həmçinin kofeinli içkilər içməkdən çəkinməlisiniz, çünki onlar susuzluğa səbəb olur. Ancaq mümkün qədər tez-tez təmiz su, meyvə içkiləri və bitki çayları içməlisiniz - bu, toksinlərin çıxarılmasını yaxşılaşdırır. Alkoqoldan imtina etmək də eyni dərəcədə vacibdir - bu cür içkilər bədəni zəiflədir və sağalmanı daha uzun müddətə aparacaqdır.
Qırmızı ətlərə də qapılmamalısınız. Bu ağır qidadır, bədən onu həzm etmək üçün çox enerji sərf edir. Bu, digər yağlı qidalara da aiddir - ilk növbədə qızardılmış və fast-food.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1117   Tarix: 29 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

turlar.az

reseptler yay kolleksiyasi aksessuarlar şəxsi təcrübə sevgi ve seks gavali murebbesi daban agrisi kosmetika badambura vətən həsrəti irem derici rəksanə oxu az