Soyuqdəymədən qoruyan 5 möcüzəvi təbii üsul

Soyuqdəymədən qoruyan 5 möcüzəvi təbii üsulSon dövrlərdə soyuqdəymə və qrip hallarının artması sağlamlıq mütəxəssislərinin diqqət mərkəzindədir. Xüsusilə qış aylarında, soyuq havanın təsiri və insanların qapalı məkanlarda daha çox vaxt keçirməsi səbəbindən viruslar daha sürətlə yayılır. Bu artımın qarşısını almaq və immunitet sistemini gücləndirmək üçün bir sıra təsirli əlavələr tövsiyə olunur.
Milli.Az xəbər verir ki, bunlara C vitamini, D vitamini, sink, B6 vitamini və sarımsaq daxildir.
Mütəxəssislərin araşdırmalarına əsasən, gündəlik 1-2 qram C vitamini qəbulu soyuqdəymənin müddətini böyüklərdə 8%, uşaqlarda isə 14% azaldır. Bu vitamin həmçinin simptomların şiddətini yüngülləşdirir və bədənin antikor istehsalını dəstəkləyir. Qripin ilk simptomları hiss edilən zaman C vitamini qəbul etmək xəstəliyin müddətini təxminən bir gün azalda bilər.
D vitamini də qış aylarında xüsusi əhəmiyyət daşıyır. Milli Sağlamlıq Xidməti (NHS) tövsiyə edir ki, insanlar, xüsusən yaşlılar, azyaşlı uşaqlar və günəş işığından az faydalana bilən şəxslər bu vitaminin müntəzəm qəbulunu təmin etsinlər. Araşdırmalara görə, qış dövründə D vitamini çatışmazlığı olan insanlarda bu əlavənin istifadəsi tənəffüs yolu infeksiyaları riskini yarıbayarı azaldır.
Sink immunitet hüceyrələrinin inkişafı və funksiyası üçün vacibdir. Araşdırmalar göstərir ki, sink qəbulu soyuqdəymənin müddətini orta hesabla iki gün azalda bilər. Bununla yanaşı, sink mukoza toxumasının sağlamlığını dəstəkləyir və antiviral təsir göstərir.
B6 vitamini isə antikor istehsalını artırmaqla yanaşı, stress və narahatlığı azaltmağa kömək edir, bu da immunitet sisteminin fəaliyyətini dolaylı olaraq yaxşılaşdırır. Tədqiqatlar göstərir ki, B6 vitamini çatışmazlığı həm soyuqdəymə, həm də digər ciddi xəstəliklərə meyilliliyi artırır.
Sarımsaq da təbii immunitet gücləndirici kimi tanınır. Bəzi araşdırmalara görə, sarımsaq əlavələrinin müntəzəm istifadəsi soyuqdəymə riskini azaldır və simptomları daha yüngül hala gətirir. Eyni zamanda, kreatin kimi daha az tanınan əlavələr də immunitetə müsbət təsir göstərə bilər. Mütəxəssislər bu maddənin iltihab əleyhinə təsirini və infeksiyalarla mübarizədə potensialını öyrənmək üçün daha geniş tədqiqatların aparılmasının vacib olduğunu vurğulayırlar.
Bu tövsiyələr müntəzəm və uzunmüddətli istifadəyə əsaslanır. Sağlam qidalanma, balanslı həyat tərzi və profilaktik tədbirlər ilə birlikdə bu əlavələr immunitet sistemini dəstəkləyərək, xəstəliklərdən qorunmağa kömək edə bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 781   Tarix: 14 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Səhər acqarına limonlu su için - Faydası çoxdur

Səhər acqarına içilən limonlu su həm çəki atmaqda, həm də ümumi sağlamlığın qorunmasında mühüm rol oynaya bilər. xəbər verir ki, Türkiyənin tanınmış həkimi Canan Karatay limonlu suyun bağırsaq fəaliyyətini artıraraq həzm

.

Məşhur pəhrizlər qaraciyərə necə təsir edir – həkimlərin xəbərdarlığı

Bir çox insan pəhrizə keçmək istədikdə yalnız artıq çəkidən qurtulmağı deyil, həm də qaraciyəri "dincəltməyi" və bərpa etməyi ümid edir. Lakin hər bir pəhriz orqanizmin detoksikasiyası və qaraciyər funksiyalarını

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

Təbii yağları necə ayırd etməli? - Ekspert açıqladı

Son zamanlar tez-tez saxta kərə yağlarının istehsalı və satışı ilə məşğul olan müəssisələr barədə məlumat yayılır. Nəticədə insanların istifadə etdiyimiz yağların təbiiliyinəı şübhəsi artır. Bəs təbii yağı necə ayırd etmə

.

Azyaşlılar arasında təhlükə: "Ölümlə nəticələnən xəstəlikdir"

Son günlər azyaşlılar arasında kəskin respirator virus infeksiyalarının və rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Xəstəliyin əsas əlamətləri arasında hərarətin 39 dərəcəyə qədər yüksəlməsi, burun axması, boğaz ağrısı, öskürək

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

Hər gün çörək yediyinizdə nə baş verir? - "Avto pivə sindromu"

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan çörək bəzən düşündüyümüz qədər zərərsiz olmaya bilər. Səhiyyə mütəxəssisləri, xüsusilə də həkim Dr. Mickey Mehta çörəyin hər gün və həddindən artıq istehlakının sağlamlıq üçün cidd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin dunyasi toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar limon maskasi allergik xəstəliklər xəstəliklər seksin növləri bahar efsane maraqli hakistalar gəncə banan