Spirtli içki qəbul edənlərin dərisi yaşlananda necə olur?

Spirtli içki qəbul edənlərin dərisi yaşlananda necə olur?Qəbul edilən qidaların insanın üzünün dərisinin qocalmasına və formalaşmasına təsir etdiyini bilirdinizmi? Spirtli içki qəbul edənlkərin üzü qocalanda necə olur?
Günəlik rasionda qəbul edilən qidalar öz təsirini insanın dərisində göstərir. Aşağıdakı yazılanları oxuyun və sağlam qidalanaraq qocalanda dərinizin gözəl görünməsinə çalışın. Bir çox insanlar qarşısındakı yaşlı adamın dərisinə baxaraq onun gənclikdə nə ilə qidalandığını təyin edə bilir. Spirtli içki qəbul edənlərin üzü yaşlandıqda aşağıdakı kimi olur:
* gözlərin arasında olan məsafənin dərisi qırmızı olur
* dərinin quruluğu çox olur
* yanaqdakı kapillyarlar şaxələnir
* burun və yanaqlar qırmızı olur
* burula dodaq arasındakı çəkəklik daha da dərinləşir
* dərinin məsamələri genişlənmiş olur
* gözlərin üst qapaqları sallanır.
Cavan yaşlarında həddindən çox spirtli içki qəbul edən adamların dərisi öz keyfiyyətini itirir. Buna səbəb isə dəridə kollagenlərin funksiyasının vaxtından tez pozulması səbəb olur. Bu da dərinin elastikliyinin itməsinə və orqanizmin iltihabi xəstəliklərə qarşı meyilliyinin artmasına səbəb olur. Çoxlu miqdar spirtli içki qəbul edən adamların dərisidə kapillyarların funksiyası pozuldlğlna görə dərinin rəngi qırmızıya meyilli olur. Gənc yaşlarında spirtli içki qəbul edən adamları dərisi yaşlananda ətrafdaklr tərəfindən asanlıqla tanınır. Bu səbəbdən də çalışın içkidən uzaq durun.
Mütəxəssislər həftədə bir qədəh təbii yollarla hazırlanmış şərab içməyin orqanizmə və dəriyə heç bir zərərli təsirinin olmadığını söyləyirlər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 931   Tarix: 13 oktyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?

H3N2 ştammının yaratdığı yeni qrip dalğası artıq onlarla ölkəni bürüyüb. . -ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, yeddi mutasiyaya məruz qalan virus 30-dan çox ölkəyə yayılıb və bu da tibb işçiləri arasında narahatlı

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

hamilelikde qidalanma sac duzumleri donlar 2025 dirnaqlar ucun maska kabab reseptləri dirnaq ucun maskalar badimcan murebbesi kosmetika baldiz qu quşu hakisda lakonizim rəksanə