Spirtli içkinin şirniyyatla qəbulu ən çox bu orqanı zədələyir

Spirtli içkinin şirniyyatla qəbulu ən çox bu orqanı zədələyirAlkoqolla birgə şirniyyat yemək mədəaltı vəzi üçün ikiqat zərərlidir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, Rusiyadan olan mütəxəssislər bunu şəkərin enerjili olması baxımından spirtlə müqayisədə orqanizm üçün daha sərfəli olması ilə izah edirlər.
Orqanizm əvvəlcə şirniyyatı, sonra alkoqolu emal etdiyi üçün tam parçalanmamış alkoqol bədəndə daha uzun müddət qalır və intoksikasiya daha güclü olur. Bundan əlavə, tort və şokoladlar da spirtlə birlikdə mədəaltı vəzini çox yükləyir. Mədədən "çıxdıqdan" sonra alkoqolun yarısı qaraciyərə, yarısı mədəaltı vəziyə "tökülür". Qaraciyərin alkoqolu zərərsizləşdirmək funksiyası olsa da, mədəaltı vəzinin bu funksiyası olmadığı üçün ona daha çox yük düşür və daha çox zədələnir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1390   Tarix: 01 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı

Malatyada bir xəstə təxminən bir il yarım davam edən öskürək problemi səbəbilə xəstəxanaya müraciət edib.  xəbər verir ki, aparılan tibbi müayinələr nəticəsində xəstənin uzunmüddətli öskürəyinə səbəb ağciyərlərinə düşmü

.

Davamlı stress xərçəng yaradır - Təsdiqləndi

Uzunmüddətli stress orqanizmin müdafiə sistemini zəiflədir və immun hüceyrələrin xərçəng ocaqlarını tanımaq qabiliyyətini azaldır. xəbər verir ki, bunu Skandinaviya Sağlamlıq Mərkəzinin onkoloqu Sergey İvanov bildirib. Onu

.

Gözünüz səyriyirsə diqqətli olun

Əksər insanlar göz səyirməsini sadəcə yorğunluq və yuxu çatışmazlığı ilə əlaqələndirirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bu hal bəzən sinir sisteminin həddindən artıq stimullaşdırılmasına verilən reaksiya ol

.

Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?

Səhiyyə Nazirliyinin açıqlamasına əsasən, prostat xərçəngi kişilər arasında ağciyər xərçəngindən sonra ən çox müşahidə edilən ikinci onkoloji xəstəlikdir. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil v

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Püstənin faydaları

Bir çox vitamin və mineralı özündə birləşdirən püstə yaşlanmanı gecikdirir. xəbər verir ki, təbii proses olan qocalma ətraf mühit amillərinin təsirindən tez başlaya bilər. Bunun qarşısını almaq üçün bir çox təbii qidala

.

Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə

Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin miokard infarktı (ürək tutması) keçirən xəstələrdə ağır fəsadların yaranma riskini artıran mühüm göstərici ola bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Diabetolog

.

Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər

Alimlər diş əti xəstəlikləri ilə ürək və beyin xəstəlikləri arasında təhlükəli əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, araşdırma "Neurology Open Access" jurnalında dərc olunub. Araşdırma diş əti xəstəlikləri və diş çürüməsini

turlar.az

kosmetika mehsullari qaşların formalari yay geyimləri 2025 makaronlar qızartma reseptləri qadin.net hakista sozleri kosmetika veten haqqinda atalar sozu bayatı ikizler vətən haqqında atalar sözləri faydalı məsləhətlər